Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Oinspirerat återbruk

Min dotter fick en "ny" cykel för ett tag sedan. En cykel som vänners dotter hade när hon var 5-6 år och som sedan stått ute ett antal år. Vi fixade till ramen och stänkskärmarna med ny färg, glitter och klarlack. Men en sak tyckte hon saknades: en väska fram på styret. Det hade nämligen hennes gamla cykel. Så hon beställde en.

Vad syr man en cykelväska av för tyg då? Jag gjorde inget åt saken. Så påminde hon mig häromdagen. Samma dag städade jag bort en av mina skämshögar i arbetsrummet. Däri låg barnens första ryggsäck, nu för liten för allihop förstås. Jag har inte riktigt haft hjärta att slänga eller skänka bort den, men nu kom den ju väl till pass!

Det var inte så många moment:

  • sy ihop baksidan och sidorna så att väskan smalnade av nedtill
  • anpassa botten efter det nya måttet
  • sy en reflexpasspoal mellan botten och väskan (syns inte på bilden)
  • klippa av axelremmarna och sy om en av dem så att väskan kan fästas på cykeln

Ganska oinspirerat, allihop. Men dottern blev glad och det är ju det viktigaste! Man orkar inte så mycket när det är så varmt. När vi vaknar är det 30 grader i sovrummet! Lite svalare var det igårkväll när jag sydde. Jag satte också en laglapp (köpt symärke) på ett konstigt hål över bakfickan på mina tunnaste byxor, och så flyttade jag på ett par knappar i min skönaste sommarblus. Sånt som man inte behöver tänka så mycket för att göra.

Inlagt 2014-07-30 11:41 | Läst 11591 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-08-07 23:08   Ulrika Lindh
Så fin den blev, nog är det varmt du är duktig som orkar sy i hettan.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons