Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Nya ryggan!

Ryggsäcken är klar. Eller nästan, det saknas spännen för att reglera axelbandslängden. Tills vidare har jag sytt ihop dem så jag kan använda ryggsäcken. Efter att ha sytt den i huvudet sen i vintras var det skönt att äntligen få den avklarad. Jag gillar detaljer och det var mycket att hålla i huvudet för att få till allt i rätt ordning. En del sprättande har det blivit för att jag glömt något men så är det ju oftast när jag syr.

Såhär började det, med makens gamla reklamjacka. Materialet, lite gummiaktigt, var perfekt för en väska. Fast det blev ju en ryggsäck.

Mönstret har jag ritat själv. Jag utgick från min vanliga ryggsäck för att få en bra storlek på ryggstycket. Jag har behållit så mycket som möjligt av det som gjorde jackan unik. Ärmarna fick tätare rutmönster än innan för att det blev mer effektfullt så.

Till foder hade jag tänkt använda jackans foder. Men det kändes lite trist med svart, så jag tog ett av mina favorittyger istället. Nu är det bara slamsor kvar av det, snyft. Jackfodret har jag också använt, det är dubbla foder för mer stabilitet. Gummityget är lite elastiskt och inte så starkt.

Jag kan vara riktigt petig och i det här fallet valde jag att vara det. Inga synliga sömsmåner någonstans! De sista sömsmånerna i botten på väskan täckte jag med bandet från jackans huva. Det räckte NÄSTAN hela vägen. En bit vikresår fick bli skarvmaterial.

Fyllning i bakstycket och axelbanden tog jag från en loppisfyndad yogamatta. Jag har sytt några sömmar genom alla lagren inklusive yogamattan och det gick bra. Hoppas bara att den håller för användningen. Jag valde längsta stygnlägden vilket på Carina är 4 mm. Till axelbandens och hängarens fastsättning förstärkte jag jacktygerna med ett brett nylonband.

Ni kanske minns att jag har skrivit om reflexpasspoalerna som jag väntade på hur länge som helst. Även om det var tråkigt att vänta så är jag glad att jag gjorde det. Tycker att det blir så fina effekter och så blir jag ju mer synlig i detta mörka land också.

Inlagt 2014-07-07 20:14 | Läst 8264 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-07-27 00:35   Ulrika Jälmsjö
Wow! Det var skojigt! OCh fint blev det!
 
2014-07-08 21:35   Marianne Cronebäck
Verkligen snyggt arbete !
 
2014-07-08 08:15   Merja E /Symamsell
Fantastiskt! Verkligen jättesnygg!
 
2014-07-07 23:24   Bibbi Lundgren
Men vad duktig du är!!
Synd att du inte hade denna med i Doredo tävlingen.
Du hade vunnit helt klart.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons