Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ensam hemma!

Det fick jag vara idag. Händer inte så ofta med en man och tre barn i huset, så det gäller att ta tillvara tiden och njuta medan man kan. Som alltid fanns det förstås en del måsten, men jag fick också några timmar i syhörnan.

Det sedan några dagar pågående projektet var att sy om makens gamla mjukisbrallor (inte urväxta utan numer för stora!) till nya byxor åt 11-åringen. Den senare har ett par byxor med skolans namn på, som han nästan bor i. Att ens få dem till tvätt är en förhandlingsfråga!

I detta projekt har alla mina maskiner fått vara med och visa vad de kan. Classe broderade utan att bråka, men jag tycker nog att kvaliteten på resultatet kunde varit bättre. Kanterna är taggiga på sina ställen. Jag har broderat detta A på en tröja tidigare och då blev det inte taggigt så jag vet inte vad som var fel idag. På ena byxorna använde jag löst mellanlägg (ja det satt ju fast i ramen förstås) och på de andra använde jag filmoplast i förhoppningen att taggigheten skulle bli bättre men icke. Nåväl. Det är ju bara barnbyxor.

Att sy om gamla byxor istället för att slänga dem känns bra. Även om de är lite noppriga, som de grå. Man skall ta hand om sina saker, laga och göra om där det är möjligt, tycker jag.

För någon vecka sedan sydde jag om ett par av mina gamla byxor som jag aldrig har tyckt om. (Helt utan intressanta detaljer så de var inget att visa här.) De hade inga fickor, så de nya mindre byxorna blev också utan. Dessa båda byxor hade fickor och det var både bra och besvärligt. Bra för att sonen säkert vill ha fickor på byxorna. För mig som skulle sy blev det dock väldigt tjockt och knöligt på sina ställen men jag gjorde vad jag kunde för att parera.

Inlagt 2014-02-15 23:16 | Läst 6723 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-02-16 21:08   Avslutat Medlemskap
du får handla som privat person, men de har andra priser till företag, de sorterar in dej i rätt fack när du ansöker om konto
 
2014-02-16 19:00   Lotta Nilsson Persson
Nej jag handlar som privatperson. Har aldrig läst deras villkor så det var lite överraskande för mig också. Maila dem och kolla. Annars får vi gå ihop med en beställning så fixar jag det här.
 
2014-02-16 13:07   Pernilla Fe
Det verkar inte som att de säljer till privatpersoner (eller tolkar jag fel?). Handlar du som företag?
 
2014-02-16 09:47   Lotta Nilsson Persson
Jag beställer alla mina underlägg på Solbrodyr. Här är länken till deras Stiffy http://solbrodyr.se/under-overlagg/rivbart-med-klister/stiffy-1640b-svart-rivbar-35-cm-x-10-m/
 
2014-02-16 09:19   Pernilla Fe
Tack, vad ni är snälla! Stiffy, är det ett speciellt märke tro? Jar har någon slags påstrykbart mellanlägg men tyckte nog inte det var någon höjdare. Drar iväg ett SMS till mamma som skall på Syfestival idag :-) Tack för tips!
 
2014-02-16 09:15   Lotta Nilsson Persson
Man mår så bra när man kan ta tillvara och göra om istället för att bara slänga. Snygga blev dom också. Dina A ser fina ut på håll men själv ser man alltid en miljon fel, tyvärr. Använd Stiffy när du broderar på jogging och annat stretchigt, ett underlägg som du stryker på men som går lätt att riva bort efter brodering.
 
2014-02-16 08:54   Carina Linde
Gillar återvinning, de ser väldigt fina ut. Nu borde du slippa tvättförhandlingar.
 
2014-02-16 07:55   Pia Lindemann Larsen
Tycker att du har så rätt med återvinning... Fint blev det mvh Pia
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons