Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Sytt i sömnen

Eller snarare sytt i huvudet och inte sovit. Ni vet vad jag menar. Flera timmar inatt gick åt till att planera för sömnad av min tygkorg i lappteknik. En hel del förberedde jag igår kväll så att det skulle vara klart att sätta igång idag när tillfälle gavs. Idag har jag sytt fyra sidor till korgen. Ikväll när barnen lagt sig skall jag ge mig på att quilta dem på något vis. Och sätta ihop dem.


Smakprov från en av korgsidorna

Jag har inte sytt något i lappteknik sen min mamma köpte sin första overlockmaskin på 80-talet nån gång. Då sydde jag ett eget påslakan med kvadratlappar av lakansväv i olika milda pastellfärger. I mellanstadiet sydde jag en kudde i ungefär samma teknik som jag använt till min blivande korg (fast med räta vinklar). Jag har inte riktigt tid, lust eller intresse just nu att sätta mig in i hur man gör intrikata mönster eller hur man "skall" göra så jag skaffade mig inspiration på Instructables och skred till verket.

Inlagt 2014-01-02 18:06 | Läst 9508 ggr. | Permalink
Kategorier:
Quiltat Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons