Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Städat och omorganiserat. Och sytt :-)

Såhär dryga två månader efter symestern, har jag nu äntligen stoppat tillbaka det jag hade med mig i lådorna. Det var så snabbt gjort att packa ner det jag ville ta med mig, men så mycket svårare att lägga tillbaka sakerna. I packningens kölvatten uppstod inte bara tomrum utan även oreda. Och hur kul är det att städa?

Så hur kom jag då till skott? Jo, jag sydde mig några glada påsar till förvaring av band, resår och blixtlås! (En av dessa har ni sett förut men den får vara med ändå för jag gillar den.) Det är mycket roligare att städa om man har fina förvaringslösningar. Här fick jag användning för några av mina favorittyger i glansigt syntetmaterial!

Jag insåg också att jag behöver en påse till, eller kanske snarare en lite stadig tygkorg, till alla små tygbitar som blivit över från andra projekt. Här passar det ju bra med ett lapptekniksprojekt så framöver blir det något sånt!

En annan sak jag gjort för att organisera min syhörna lite mer är att göra en nåltavla.

Bakom tyget har jag klistrat fast tunna men starka magneter, så det är bara att släppa nålarna på plats. Tyget har jag hittat i min mammas gömmor, det går så bra ihop med fondväggstapeten (färgen på tapeten är mörkare egentligen):

Ett sista litet organisationstips. Små mjuka hårsnoddar kan köpas billigt i storpack och är ett bekvämt sätt att  hålla ihop tex band.

Inlagt 2014-01-01 16:14 | Läst 6176 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-01 17:46   Bibbi Lundgren
Jätte fint och smart.
Jag måste säga att jag inte tycker det är
tråkigt att städa/organisera.
När man är klar känns det så gott!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons