Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En titt i tomteverkstan

Barnen var utlånade hela helgen. Skönt med lite lugn och ro! Vi hade inte så många måste-aktiviteter, så jag hade gott om tid att sy. Samtliga mina symaskiner har fått arbeta denna helg. Som ni ser är det lite trångt på sybordet, så Carina och Eva (jag har bestämt att min nya bästis Babylocken får heta Eva) har turats om att stå på golvet. Det kanske hade varit smidigare att ha Classe på golvet - han är så skrymmande! - men det får väl bli så nästa gång alla skall samsas.

Julklappsbyxorna som jag skrev om häromdagen är äntligen klara. Puh, så mycket pilljobb det var med dem! Hoppas nu att mottagaren uppskattar dem. Bild kommer efter jul. Nu syr jag på en klänning som snart är klar. Även den har lite detaljer men inte alls i samma klass som byxorna.

Classe har som sagt fått jobba. Tre broderier har det blivit, men bara ett nålbrott. Det inträffade ganska snart (10 stygn?) efter en lång tråddragning som jag inte hann med att uppmärksamma, så möjligen berodde nålbrottet på för spänd övertråd. Surt var det iaf, nu när jag äntligen börjar tro att han kan sköta sig. Nedan två exempel på vad han gjort. Handdukar, inget märkvärdigt. Men bekvämt att ge till folk man inte känner så bra.

Inlagt 2013-12-15 23:24 | Läst 11069 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-12-17 07:35   Bibbi Lundgren
Du är så flitig.

Gillar att du döpt dina maskiner :)
 
2013-12-16 22:04   Pernilla Fe
Haha, ja nästa gång skall jag tänka efter lite bättre. Classe får hållas med sina broderier och det kan han ju göra på golvet. Han står ju inte så högt i kurs annars heller så egentligen kan han stå där för jämnan. Han är ganska skrymmande.

Jag har tänkt bygga en liten vagn att ställa symaskinerna på men det har inte blivit av ännu. Kanske rentav att den skall vara utfällbar så att broderitillsatsen får plats också. Vi (och ni!) får se framöver vad det blir.
 
2013-12-16 21:44   @enga s
Stackars lilla söta Carina som får stå i skamvrån
;-)
Jag tycker surkarten Classe borde ställa sig där istället så kinkig som han är och käkar nålar dessutom.
Har haft min kompis Janne i snart 7 år och han har vad jag kan minnas aldrig sabbat en nål eller trilskats.
Skulle han mot förmodan börja med såna olater på gamla dar så blir han direkt förpassad till skamvrån det är då ett som är säkert.

Sy o ha kul GOD JUL!
hälsar
Agneta
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons