Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Reflexer, lappa och laga

Ibland måste man ta tjuren vid hornen. Mörkret sväljer oss när vi lämnar hemmet på morgonen och när vi kommer hem igen har det varit svart i flera timmar. De stora barnen har order att använda reflexer men det glöms bort allt som oftast. Jag har tänkt ett tag på att sy reflexer på killarnas skolryggsäckar men inte kommit till skott. Bäst vore ju om de kunde använda reflexvästarna som de fick när de började ettan, men försök få 9-10-åringar att ta på det till skolan...

Imorgon skall det komma snö, tydligen. Min tioåring tjatade ner vinterkläderna från vinden. Han får "nya" kläder i år i form av loppisfyndat skidset. Snygga med många detaljer, men inte tillstymmelse till reflexer på dem. Första kvällen den här veckan som jag är hemma och nu har jag ju tid att sätta mig vid sybordet, så det fick bli reflexer lite här och var på jackor och ryggor för ökad synlighet.

Nioåringen klagade över att hans jacka var sönder, så jag passade på att laga och byta ut kassa kardborrband när den ändå var i närheten av symaskinen.

Sådär himla kul var det väl inte. Och lagningarna är långt ifrån perfekta. Men det var skönt att få sitta vid symaskinen (idag sydde jag på Classe men bytte sen till Carina när jag behövde få jackärmarna runt friarmen), dricka te och lyssna på radio. Jag brukar lyssna på Spanarna om jag har olyssnade avsnitt, och sen går jag över till Vetenskapens värld där man kan få höra reportage om allt möjligt man inte visste något om innan.

Inlagt 2013-12-05 23:10 | Läst 7579 ggr. | Permalink
Kategorier:
Allmänt om handarbete 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons