Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Broderat minsann!

I helgen är det äntligen dags för symestern. Det skall bli fantastiskt skönt att komma ifrån lite och att få sy och fixa så mycket jag vill! Classe har skött sig hyggligt, det lilla jag sytt på honom sen verkstan, så han får åka med. Men broderigrejerna tar jag inte med. Så eventuella broderier måste göras hemma först, eller sättas på i efterhand på något vis.

Igår var jag med barnen på biblioteket. Då kom jag på idén att sy en speciell väska för låneböcker. Den måste ju ha ett broderi! Så jag ägnade gårdagskvällen åt att stygnsätta, men själva broderiet fick vänta tills ikväll. Gjorde ett provbroderi först. Eller jag påbörjade provbroderiet men avbröt efter några färger. Hur jag än ställde in trådspänningen så syntes undertråden på ovansidan. För fult! Så jag satte i det riktiga tyget i bågen och sen körde jag med samma tråd under som över. Trots ett broderi på 11.000 stygn gick inte nålen av en enda gång! Och broderiet blev fint faktiskt.

Hur det ser ut, det får ni se när jag har sytt själva väskan. Såhär såg provet ut:

Det blir ju himla krångligt om man skall behöva ta bort broderibågen vid varje färgbyte. Oftast måste jag spola undertråd också. Det känns skönt att maskinen verkar fungera hyggligt men det här är jag inte nöjd med. Och vad göra åt det?

Inlagt 2013-10-23 22:54 | Läst 9323 ggr. | Permalink
Kategorier:
Maskinbroderi 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons