Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Tygbytarträff

Visst är det härligt att ha många tyger! Men handen på hjärtat, nog har vi väl alla tyger som legat länge utan att användas, tyger vi ångrar att vi köpte och tyger som vi faktiskt har tröttnat på? Det har i alla fall jag. Men vad jag inte vill ha längre kanske någon annan kan göra något fint av!

Kanske kunde man anordna ett tygbyte? Jag gillar idén att dela med sig, att man inte alltid måste se pengar i allt. Jag luftade idén för min mamma, även hon med ett redigt tygförråd. Hon tyckte att det lät bra, så hon frågade diverse släktingar och grannar på landet om de var intresserade och det fanns helt klart ett intresse.

Så idag gick det hela av stapeln! Någon timmes upplockande, kännande och diskuterande kring tygerna, och efteråt bjöd min pappa på fika i sensommarsolen.

Jag hade med mig ca 20 olika tyger, och blev av med kanske hälften. Men jag plockade förstås på mig en del nytt också :-) så nettot blev nog större efteråt. I veckan fick jag äntligen tag på de hyllor som skall bli min nya tygförvaring, så det finns plats hemma... Och om jag ångrar mig så kan jag ju ta med till nästa tygbyte!

Mina pojkar, (snart) 9 och 10 år gamla, tittade nyfiket på tygerna. Jag sa att de fick ta tyg om de hittade något som de ville ha till sina rum eller sy något av. Det gjorde de inte men efter att ha kollat runt, testat och mätt enades de om ett tyg som draperi till trädkojan de under sommaren byggt tillsammans med morfar.

Inlagt 2013-08-18 16:55 | Läst 8255 ggr. | Permalink
Kategorier:
Tyger Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-09-02 07:14   Lotta Nilsson
Vilken kul idé!
 
2013-08-18 21:23   Maritha L
Men vilken underbart härlig idé ! Jättekul skulle gladeligen ordnat samma sak där jag bor
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons