Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Liten väska med särskilt syfte


Väskan när den är fylld.

För någon månad sedan fick jag en kasse med tyger av en granne. För övrigt samma granne som jag sytt väskor till tidigare: väska med bladmotiv, väska av bland annat gamla kläder. Tygerna kom från hennes mamma. Självklart ville jag sy något till henne av dessa tyger!


Insidan.

Jag har för egen del länge tänkt att jag skall sy mig en liten väska att fylla med nycklar mm som jag nu lägger löst i värdeskåpet i simhallen. Eftersom jag brukar gå och simma med denna granne såg jag chansen att nu förse oss med varsin värdeskåpsväska. Jag började sy väskorna parallellt men när det visade sig att blixtlåsen jag hade inte passade blev det en paus. När det nu visade sig att grannen fyllde år tyckte jag det var lämpligt att sy färdigt hennes väska, så det fick bli lite annorlunda än jag planerat från början, men jag tycker att resultatet blev bra.


Undersidan.

För att få till den "kartongform" jag ville ha behöde jag ett sätt att hålla ner väskans övre hörn mot kortsidorna. Det fick bli ett långt blixtlås som fästs med små tryckknappar undertill. På så vis eliminierades behovet av separata handtag, så dem struntade jag i.


Väskan utan fyllning pch med lösa "stroppar".
Handdukarna i bakgrunden.

"Jag är inte så intresserade av att brodera handdukar." Ungefär så sa jag till min mamma några timmar innan jag broderade två handdukar att föjla med väskan. Tycker fortfarande inte att det är något märkvärdigt, men jag behövde något att fylla väskan med så den fick rätt form (jag tänkte ju inte på att stryka på något stadigt mellanlägg förstås).

Handdukarna var för små för att spännas fast i min stora broderibåge så jag sydde fast handduken mellan dubbla lager solvy som jag sen spände i bågen, det fungerade mycket bra.

Den första handduken blev misslyckad på flera sätt: Först vände jag den fel så broderiet är på baksidan. Det kanske inte gör så mycket men är irriterande. Sen visade det sig att jag inte hade observerat syordningen när jag gjorde designen, jag la alla tre motiven i samma "block". Då tyckte programmet att maskinen skulle sy först texten, sen gubben till höger (som lyfter skrot) och sist simmaren till vänster. I skiftet mellan höger- och vänstergubbarna blev tråden för spänd och nålen gick av, det gick rätt många stygn innan jag hann stoppa men det var åtminstone inte något stort hål i handduken. Den andra handduken gick mycket bra, men då var jag uppmärksam och stoppade när det var dags för den långa dragningen.

Inlagt 2013-06-29 00:00 | Läst 6530 ggr. | Permalink
Kategorier:
Väskor/necessärer mm 

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons