Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Är dom inte klara snart?


Barn är ju som bekant ombytliga, och inte alltid helt konsekventa. Min snart fyraåriga dotter hävdar bestämt att hon inte tycker om färgen på byxorna som jag knåpade ihop under helgen. Men trots det vill hon gärna ha dem på sig så snart som möjligt. Jag tycker nog att de kan få vänta in någon mer somrig dag än dessa snålblåsande vårdagar.

Detaljerna på baksidan var det som var pilligast denna gång. Fickorna såg ut att sitta likadant men när benen väl var ihopsydda syntes det alltför tydligt att de satt olika. Bara att sprätta och sy om alltså. Besparingen upptill hade jag tänkt ut men glömde bort när jag klippte till bakstyckena. Tur jag kom på det i tid.

Nedtill är byxorna ganska mycket för långa. Jag har fodrat nedre delen av benen så att man kan vika upp mycket i början och mindre efterhand som tösen växer, utan att se sömsmånerna. Helst hade jag velat sätta dit några jeansnitar men har inga på lager och Bibbi har inte heller vad jag vill ha. Så det fick vara.

Tygerna är förstås loppisfyndade. Det enfärgade köpte jag för något år sedan för att sy byxor av men tyckte sen att det var lite för tråkigt så det blev inga byxor. Det blommiga hittade jag i torsdags och jag är ännu inte säker på att jag faktiskt tycker det är ett fint tyg. Men färgerna funkar ju bra ihop. Min tioåring hade tråkigt så jag gav honom i uppdrag att hitta en bra tråd att sy med och efter lite prat om hur man väljer tråd hittade han den bästa jag hade tycker jag.

När jag ändå hade ångan uppe la jag nån timme på söndagskvällen åt att göra överdragsbyxor av en bit loppisfyndad bävernylon. Min dotter hade jättebra - köpta - överdragsbyxor förra året men dem har hon vuxit ur. Nu är det hög tid för tunnare överdragsbyxor så detta passade utmärkt. Hällor av reservresår till en vinteroverall.

Dessa byxor sydde jag bara på Carina. Hon stod närmast till och jag gillar henne mest. De blommiga byxorna började jag sy på Classe men han är kinkig och slutar mata om han tycker att det är för tjockt (vilket inte behöver vara särskilt tjockt) så jag låt Carina ta över. Hon sydde så snällt.

Inlagt 2013-04-29 21:32 | Läst 5322 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-05-02 08:18   Susanna N
Finfina blommiga byxor. Skulle kunna tänka mig ett par i vuxenstorlek :-)
 
2013-04-29 22:04   Marita Boström
Snygga byxor - i synnerhet de gröna. Ombytliga barn... ja, det minns jag allt! Men nu är det länge sen.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons