Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En personlig snoddmapp

En vän bjöd in mig till födelsedagslunch. Jag ville ge henne något som bara jag kunde ge, så det fick ju bli något sytt. Jag har sedan ett tag umgåtts med planer på att klä in en tråkig snoddmapp och på så sätt göra den roligare att använda. Nu var rätt tillfälle. Det fanns inte tid att åka till nån tygaffär och hitta rätt tyger utan det fick bli material jag hade hemma. (Dock med ett undantag, kantbandet som är vikresår från Bibbis. Tur att hon är så snabb!)

Kanske känner någon igen det blå tyget från tidigare projekt? Foder till min favoritväska och foder till min enkla påjobbet-väska. Jag gillar det här tyget, skulle vilja ha samma fast i mörkrörr också (och svart!). Denna gång har jag vänt den matta sidan ut så att blommorna blev blanka. Jag vet inte vilken sida som är rätan, det passar vilket som tycker jag.

Många nålar. Ibland måste man...

Det tunna tyget är fint men det var förfärligt att jobba med. Jag sydde fast det i en bit solvy för att alls kunna göra något med det. Namnet har jag som ni ser gjort med ett tunt dekorationsband. Om bandet hade varit lite mer flexibelt kunde bokstäverna ha blivit mjukare men jag tycker det blev fint ändå. (Just ja. Om du inte har använt solvy förut - det hade inte jag - så kommer här viktig information: Det går inte att stryka. Iaf inte med ånga :-))

Mappar köpte jag i fempack på Clas Ohlson. De var lagom tjocka att sy i. Att få tyget lagom sträckt över hela mappen så att den går att stänga var lite meckigt och jag sprättade en hel sidsöm när jag inte blev nöjd. till slut blev det bra iaf.

Insidan hade jag tänkt klä med samma tyg som är bakom namnet men jag kom på bättre tankar. Tog våtrumslim och limmade fast ett guldigt present"papper" av tunn plast. Hål för snodden gjorde jag med en syl, sen förseglade jag kanterna på hålen med nagellack.

Inlagt 2013-03-29 21:31 | Läst 7035 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-03-30 08:07   Pia Lindemann Larsen
Dem blev fin...
Behövdes det att göra vid insidan??
Gillar tyget... lite 80-tal-aktig... me like.
mvh Pia
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons