Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En klart bättre drake

I söndags broderade Classe en stor drake, mer än 13.000 stygn, utan att tråden fastnade eller gick av (därmed höll även nålen). Det röda som jag till en början trodde skulle vara "fill stitch" och som retade mig för att stygnen gjorde mönster, det har jag sett på Emblanka att så skall det vara. Denna drake har jag dock förstorat i programmet som följer med maskinen och då kan en del precision ha gått förlorad. Det är lite för många halvt lösa stygn för att jag skall känna mig helt nöjd men det går helt klart åt rätt håll.

Någon kommenterade tidigare att pressarfoten skall vara uppe när jag trär maskinen. Detta är jag verkligen noga med, men tråden är för löst spänd ovanför trådspänningen. Med trådnätet på plats och handtaget fällt över tråden så har jag eliminerat alla hittills kända ställen där den kan fastna. Sajten som också länkades till kräver inloggning för att läsa symaskinsrecensionen och jag har inget konto där (bara att skaffa, jag vet, men ibland blir det för jobbigt), men jag tackar ändå för länken!

Jag tycker inte att det är lika mycket krångel som med den första maskinen, men som sagt är han väldigt, väldigt petig med tekniska detaljer, Classe.

Nu är jag leds på all provsömnad så jag tänker brodera när jag har vettiga projekt att ta tag i. Får väl lära mig vilka material han klarar av och inte. Stora draken på jeanstyg blev inte fint, men på det svarta byxtygen ovan funkade det rätt bra. Den gröna ganska abstrakta draken (som jag stygnsatte från en bild i medföljande program) på tryckt bomullstyg blev faktiskt riktigt bra. Bild på den finns i mitt förra inlägg.

Inlagt 2013-02-26 21:32 | Läst 4918 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons