Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Ibland ids man bara inte

Det har ju inte varit något vidare väder för cykelutflykter, men nu till semestern tog vi ner cykelkärran från vinden. Grabbarna cyklar ju bra själva sen länge men min dotter behöver få åka, och med kärran har man också packutrymme med sig så det räcker till utflykter och matshopping på en stormarknad med breda gångar.

Förra året hade vi en dyna i kärran men den hörde till en skrinda som jag har sålt. Så det blev skumpigt och obekvämt för lilltösen att sitta där. Aha! Jag får sy en dyna! Letar upp tyg och en utrangerad utestolsdyna som stoppning. Klipper till dynan, syr en söm där den skall vikas och sicksackar kanterna slarvigt.

Sen skall den kläs med tyg, en gammal gardin och ett plastat tyg jag hittat på loppis. Men nej. Jag känner att det räcker såhär, hon kommer bara åka i kärran denna sommar och det finns så mycket annat roligare att sy (och andra saker som behöver göras också). Så dynan får vara som den är! Den har trots allt redan tyg och en sida som är mindre blekt, Och ingen kommer att syna dynan i sömmarna ändå.

Ibland ids man bara inte. Man måste inte göra allt själv till perfektion. Genom att inse det kan jag lägga tiden där den gör mer nytta och glädje.

Inlagt 2012-07-14 12:20 | Läst 5581 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-07-14 14:47   Agneta Lindström
Så rätt tänkt och du inte bara tänkte det utan gjorde det också. Man måste inte göra allt själv och det är bara vi själva som är så petiga på det vi själva gör.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons