Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En djup titt i tillbehörsasken

20 år tog det. TJUGO ÅR! Tjugo år innan jag kollade mer än lite förstrött i tillbehörsasken till min symaskin. Visst har jag använt lite grejer därifrån, sprätten, skruvmejseln, borsten och förstås blixtlåspressarfoten. Men de där konstiga pressarfötterna har jag inte kollat in närmare och inte de andra smågrejerna heller.

HUR DUM FÅR MAN VARA???

Det ligger ju jättebra saker i den där asken! Jag häpnar över mitt eget ointresse. Kanske skulle jag leta rätt på instruktionsboken och läsa den, rentav?

Vad säger ni tex om en linjal för kantsömmar? Den skulle man ju kunnat ha mycket glädje av. Eller pressarfoten för "osynlig" fåll. Bra mycket snyggare än raksöm.

Nåväl. Jag har ju köpt min första nya symaskin på 20 år. Så jag skall försöka att inte upprepa misstaget...

Inlagt 2012-05-29 23:11 | Läst 4784 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-05-30 16:49   Agneta Lindström
Det låter som du haft en bra upptäcktsfärd och bättre sent än aldrig. Nu vet du hur du ska göra med nya maskinen, undersök så du får ut bästa möjliga av den. Jag har också några upptäckter kvar vad gäller mina maskiner, men man har ju bara inte tid.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons