Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

En påse till surdegen

Surdegsbröd. Så gott, och så enkelt att göra. Men så jobbigt att baka varje vecka för att hålla liv i degen! Jag försökte med att frysa ner degen. Det tog flera dagar att få liv i den efteråt. Testade att vänta två veckor med att baka. Gör inte det, om ni har en fungerande näsa! Så det senaste experimentet var att torka surdegen. Jag har ännu inte försökt återuppliva den så det kanske inte funkade. Men den har åtminstone fått en fin påse att ligga i och vänta!

Jag grävde länge bland mina tyger efter det rätta tyget till surdegspåsen. Inget kändes rätt. Provade en gammal köksgardin som räddat mig flera gånger förut, klippte den och provsydde lite, men den var inte heller rätt. Så kom jag på det - en kökshandduk förstås!


Surdegspåsen förvaras hängande.

Inlagt 2012-05-26 23:17 | Läst 5597 ggr. | Permalink
Kategorier:
Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-05-31 22:18   Karen V
De går även att frysa. Jag gör en större sats, lägger i påsar med lagom mängd och fryser. Det enda är att man ska ta dem upp nått dygn innan de ska användas och ställas i rumstemperatur.
 
2012-05-31 13:01   solveig norder
Hej! håller med dig.Man blir aldrig fri från surdegen. ibland blir man lite trött att baka surdeg.Min hade blitt lite för gammal, så jag köpte färdig surdeg på burk och baka baugetter.Det blev jättebra.Dom blev inte så hårda i skorpan, vilket vi tyckte om.
Ha det / Solveig
 
2012-05-27 10:39   Carina Liljestam
Jag säger som Elisabeth*, mina surdegar är flera år gamla och överlever utan att bli matade varje vecka.
 
2012-05-27 09:49   Elisabeth *
Kul idé! Mina surdegar (vete och råg) lever bra i kylen även om de inte blir matade på några veckor emellanåt.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons