Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Nya symaskinen

Igår var jag till stan och hämtade min nya symaskin. Köra bil i stan är ingen höjdare men kartongen var jättestor så det fick bli så. Parkerade precis utanför Stadsmissionen där jag hittade en ny mörklila fleecepläd (tyg!) och sen tog jag en sväng förbi Ohlssons källare där jag köpte "sporttyger" till kilopris (sisådär tio meter totalt blev det visst). Sen hem och kolla vad som var i bamsekartongen.

Nya maskinen är gigantisk! Jag har provsytt en smula och även testat att brodera ett färdigt mönster som jag hittade på Husqvarnas hemsida. Det var väl lite kul, men jag ser fram emot att designa egna mönster.

För att kunna brodera måste man koppla maskinen till datorn med en kabel, det var oväntat för mig - jag hade väl läst slarvigt antar jag. Opraktiskt, måste jag säga, med jag har en bärbar dator så det går väl an. Man kan åtminstone använda medföljande programvara utan att ha maskinen inkopplad. Dokumentationen till programvaran är sådär, så man får klura ut en hel del själv. Ikväll kom jag på hur man gör om bilder (enkla bilder typ clipart) till broderier, den funktionen hittade jag inte igår och det blev jag inte så lite sur över.

Maskinen piper som en microugn, varje gång man trycker på en knapp eller vrider ett hack på nån av rattarna (mycket vridande blir det, kan jag säga). Helt klart onödigt, man ser ju ändå på displayen att något har ändrats. Jag har mailat symaskinsaffären och frågat hur man kan stänga av det eländiga pipet, hoppas att det går att göra.

Det kanske låter som om jag inte gillar maskinen, men det gör jag nog snart. Jag skall bara komma underfund med dess hemligheter först! Ett klart plus såhär långt är instruktionsboken som är på svenska och bland annat förklarar vad varje söm kan användas till och vilken pressarfot man skall ha. Ett annat plus är möjligheten till enkla "radbroderier", att man utan att koppla in broderienheten och datorn kan brodera bokstäver (och mönster) tex för att namna kläder.

Inlagt 2012-05-06 22:47 | Läst 5231 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-05-09 17:50   Filippa Bogen
Ser fin ut! Skönt med en så stabil!
 
2012-05-07 20:41   Edvina Karlsdotter
Oj vilken "snygging".
Du kommer säkert snart in i att hantera den och den blir en riktigt rolig kompis.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons