Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Att sy eller inte sy, det är frågan

Jag syr för en vackrare och mer praktisk vardag. Tycker mycket om att återanvända och förlänga livet på redan sydda saker.

Att använda det man har + sista vågtrosorna

På bilden ser ni några av de tyger jag har i mitt tygskåp. Här sydda till simpla dukar med undersida av flanell. Ingen märkvärdig sömnad direkt, jag har inte ens sicksackat kanterna på tygerna. Upprinnelsen till dukarna var ett veckobrev från skolan, där man efterlyste "gamla dukar" att ha på borden för att minska ljuden när barnen spelar tärningsspel. Bra idé förstås, men jag såg det ju som en chans att minska lite på mitt tyglager! (förresten har jag inga gamla dukar att skänka bort. Vi använder inte duk hemma.)

Dukarna är drygt 60 x 60 cm stora och eftersom jag har ovanan att köpa stora tygstycken har jag förstås kvar rediga bitar av alla tygerna i mitt skåp... Undrar vad jag skall göra med dem.

Idag sydde jag också trosor till dottern av de sista bitarna av vågtyget från JNY Design. Gillar verkligen det tyget så det kan bli frågan om ett omköp framöver, om tyget går att få tag på. Slamsorna som var kvar var inte breda nog så jag har skarvat rejält med lila tyg.

Inlagt 2012-04-01 19:10 | Läst 6794 ggr. | Permalink
Kategorier:
Barnkläder Övriga saker 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2012-04-01 19:56   Maritha L
Jättefina! Som personal i skolan skulle jag bli väldigt glad att få sådana dukar. Perfekt storlek och glada tyger. Du har verkligen förenat nytta med nöje.
Trosorna är jättefina!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons