Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Julkalender #23

Vad kom först mönstret eller tyget. Mönstret eller garnet.

Ja det går att fundera över. Utan att göra en hel historielektion kan vi nog komma överens om att garnet kom först. Men direkt efter spinningen går det att färga garn och du har redan börjat tänka på mönster.

Nu för tiden är det vanligast att köpa garn och tyg. Men hur gör du? köper du tyg och tänker att det där med mönster och design får komma sedan, eller köper du ett mönster och tänker det där behöver jag ett tyg till. Jag gör lite olika men vanligast tyget först och sedan leta mönster.

Min kära man vill att jag ska tänka "vad ska jag göra med det här snarast". Jag har köpförbud på tyger och garn sedan 16 år tillbaka. Det går hur dåligt som helst. Det har ökat med åtskilliga 100%. Det började med ca 2 flyttkartonger då. Låt oss säga att nu är det enklast att inte flytta alls. Det gör också att jag har väldigt liten koll på VAD jag har i mitt lager. Därför kan det hända att jag köper sådant jag redan har. Vilket slöseri på naturen, jag som vill vara så miljövänlig.

Lite kul är det ändå att gå in i mitt lager och bara känna på allt. Kanske sätta sig på pallen jag har där och känna sig rik. Det finns många minnen och en del totalhavererade påbörjade projekt. Det där tyget som vid närmare titt aldrig kommer att fungera enligt planen. Den där stuven som blev över från ett par gardiner som både varit använda, blekts och kastats. Skulle det bli kuddfodral till? Lite sent nu dock.

Okej, nu gör vi det sista på julen. Kanske sticka några varv på mina vantar som jag hade tänkt skulle varit klar till första frosten. Tur jag aldrig sa vilket år.

// Anna

Har ulltröjan förargligt krympt i tvätten? Gör något annat av den! Det ger även lite utlopp för ilska när man får klippa i den.

Inlagt 2017-12-23 09:32 | Läst 7416 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2018-01-07 14:50   Aina Svensson
Jag har ett ganska stort tyglager. Ändå finns inte alltid det tyg jag behöver för tillfället. Köper mycket på secondhand. Dukar o gardiner som kan vara bra att ha.
Tack för jag har fått ta el av dina sy-o garntankar.
 
2018-01-06 22:58   Pernilla Fe
Köpförbud för tyg, vilken elak man du har :-) Du får förvara dem mot ytterväggen så kan du kalla det tilläggsisolering.
 
2017-12-23 17:25   Alice Tervo
Jag följer med stort nöje vad du skriver.
Den här adventskalendern är den bästa jag sett hittills.
Fortsätt skriva! Du har en trogen läsare här i Stockholmsområdet, fast ursprungligen kommer jag från Ångermanland.
Hoppas att du får en trevlig Jul och ett Gott Nytt 2018.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons