Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Vem snor allt garn?

Har varit runt på Erikshjälpen, Röda korset och Myrorna för att inse att någon varit där före mig. Det finns typ inge vettigt garn att få tag på. Jag gillar att köpa "duttar" och göra något spännande av, men det här är ju löjligt. Några trassliga nystan i en påse för 85kr!! Men har de slagit i huvé någonstans? Nä det blev till att gräva lite hemma. Å tänk, det fanns ju ett helt lager redan :) Jag blev så snopen. (eller inte?)

Nu är det lördagkväll och jag orkar inte dra fram nått jätteprojekt. Tvtablån är helt urblåst. Finns ingenting jag fastnar för. Tur att tuben (youtube) har hur många  inspirerande handarbetsvideos som helst.

Jag har inga stora garnplaner kvar utan börjar känna att det är dags att grotta i lapptäcknikens underbara värld. Men först för att verkligen göra slut på varenda gnutta garn jag har så tänker jag virka lite trekantiga mormorsrutor och göra en egen vimpelslinga. Bara för att jag kan!

Jo ska bara tillägga att jag tycker det är helt suveränt att folk ger och handlar på hjälporganisationer, och det är inte bara jag som ska göra fynd där!

I morgon är det söndag, min egen handarbetsdag! Då blir det att förhoppningsvis göra klart lite beställningsjobb...återkommer.

Postat 2014-03-22 22:05 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Restgarnsväska

Här är återbruk och restgarnsanvändning på hög nivå. Vissa av garnerna är från min mormor Elstry! Lite garn från mamma och mammas sambos framlidna hustru (. Hittat lite på här och lite där och då bidde det så här). Till foder tog jag en gammal gardin som jag fått till mattrasor av en före detta arbetskollega. Allt började med att jag blev sugen att virka EN ruta..

Jag utnyttjade de redan fållade kanterna och sydde två innefickor, det är alltid bra i väskor.

Skulle jag lägga ner lite mer arbete på den skulle det vara att stärka axelremmen med tyg och kanske en tryck-knapp till förslutning. Men jag har inte ens bestämt om jag anser att jag kan ha en sån här väska. Kanske blir det bara något att visa för mina elever som inspiration..

// Anna

Postat 2014-03-21 15:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Virkad korg är klar.

Jodå, för en gång skull så har jag ett färdigt projekt. Färgvalet fick bli efter vilka t-shirtar jag kunde saka från våra garderober. Jag har lager på många saker men inte begagnade t-shirtar. Jag är rätt så nöjd med resultatet ändå och tycker den blev kul. Ca sex t-shirtar går åt men då gjorde jag den inte lika hög som orginalmönstret. Väggarna blev stadigare än jag väntat mig. Jag vill absolut virka fler saker i "gamla tröjor". En sak jag märkte var att jag fick hålla kroknålen på ett annat sätt. Mer som ett barn som grabbar skeden med hela handen, för att inte få ont i tummen och fingrarna.

Postat 2014-03-09 15:10 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Virkar en korg av familjens t-shirtar

Ähh jag rev upp hela krokningen. Får låna någon bok på biblan och göra ett riktigt arbete. Provlappar i all ära, men det blir rätt trist till slut.

Söndag igen. Det betyder göra vad jag vill. Så äntligen klippte jag upp några t-shirts till remsor. Ja, jag använde alltså rullkniven. Även om jag inte har trasor så det räcker så kunde jag inte motstå att börja virka. En korg till barnens "spelgubbar" är målet.

Skar remsor i ca 2,5-3,5 cm bredd. Virknål 10. Följer mönstret från http://savittjagvetblogg.blogspot.se/2013/02/beskrivning-pa-virkad-korg.html

På återseende!

// Anna

Postat 2014-03-02 21:08 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons