Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

En matta till mig själv.

Tänkte jag skulle virka en sån där bläckfisk till små för tidigt födda bäbisar. Då visar det sig att mitt sjukhus inte är intresserad att vara med i det projektet. Tur kanske att jag jobbar i ett annat projekt med hjälp via svenska kyrkan. Sagt och gjort, här kommer min bläckfisk. Den blev ju helt galen. Nåja, för ett litet barn utan trygget kanske det kan vara något.

Min sängmatta har fått frans och ligger nu nedanför min säng. Den blev så fin som jag bara vågade hoppas. Dessutom blev den perfekt längd trots att jag hade rapporter att hålla mig till. Varje trasmatta är en resa i sitt intre minne. Den där duken, den där kjolen tänk vad jag minns. Det innebär också att om jag har tråkiga minnen till någon trasa så behåller jag inte mattan.

Nu ska jag klura på en boll av pentagoner (skolarbete)

// Anna

Om alla människor fick lära sig att handarbeta så skulle de inte kunna bli krig. Alla skulle ju ha händerna fulla med roligt arbete....

Postat 2016-02-16 18:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

lite väv, lite lappteknik och stickade strumpor..

Ett livstecken från mig kommer här. Jag mår bra igen. Det var knas i kroppen och in med ett litet, litet piller och poof så var allt ungefär som vanligt.

Har jag handarbetat? om jag har. Har jag fått något färdigt? jovars.

Sagomattan. En matta med möjlighet att fantisera kring. Det blå fältet, är det himmel med moln eller är det brusande vattenvågor som skapar skum. Jag det bestämmer du. (skolprojekt)

Att rabla upp allt annat som blivit klart är rätt meningslöst, vem bryr sig. Bilder ska det vara.

okej jag har börjat på ett mickelpysselprojekt. Insanity quilt är det passande namnet. Varje hegagon är ca 5cm rakt över. Använder mjölkkartonger för att stryka fast tyget och slipper därmed tråckla tyget innan sömnad. Allt är handsömnad. Skönt efter all stickning och virkning.

Det ska bli ett överdrag eller huv som jag kämpar att säga till min nya symaskin Blixten. En gammal beganad industrimaskin. Just nu väntar den på trefas el och tryckluft. Under tiden får jag pimpa den lite.

Bestämde mig även för att sticka något med lite smalare stickor. 2mm närmare bestämt. Man stickar och stickar och inte händer det mycket inte. Resultat blev enligt förhoppning. Ett par ljuvligt sköna bomulls sockor till torra vinterfötter. Problemet är som alltid med bomull att resåren inte håller utan töjer sig snabbt efter varje tvätt. Vet ni, det visste jag den skulle göra men det struntar jag i. Glada fötter ger en glad ägare :)

Nästa helg är det syfestivalen.

Hotell bokat, biljett köpt, ledighet ordnad för maken, barnvakt fixad. Välplanerat så jag hoppas verkligen att det funkar denna gång. Det är över 10 år sedan sist, så nu får det vara dags. Mässtidningen borde komma i lådan idag. Ska kryssa i allt jag vill göra och se. Fattar inte att jag har så tur att min man följer med, han är väl medveten om att det kommer att ta timmar och åter timmar. Han verkar dock inte vara intresserad av någon workshop. *fniss*

Nä nu ska jag fortsätta skissandet på ett skolprojekt. Kom ihåg "Rädda världen, kissa i duschen"

// Anna

Postat 2016-02-15 10:40 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons