Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Trist men praktiskt.

Min man sa "ska du ta bild på de där?" Ja för en bild säger mer en tusen ord heter det ju. Ibland så ska det sys mindre glamorösa saker som då tex detta. Jag köpte för en tid sedan en ångtvätt. Det följde med en frottétossa att sätta på munstycket. Min man tänkte att det borde gå att köpa några fler så att man kan ha ett gäng när man (läs han) är i städartagen. Hmmmm tänkte jag, borde enkelt gå att sy av en gammal handduk. Sagt och gjort. När det så äntligen kom lite regn i går så passade jag på. Ja inte under själv åskovädret utan sedan. Så fast det inte är speciellt mycket att se så kommer det härmed en bild på frottétossor till min ångtvätt:

Den där vit/svarta är orginalet.

Nä men det är bara att fortsätta att jobba på syhögen. Ibland så känns det som att brottas med ett textilbaserat jättemonster. Det måste vara någon som går och lägger syjobb i korgen så fort jag vänder ryggen till. Märkligt nog kan jag inte finna något i högen som jag inte känner igen.

Nästa projekt är att hjälpa en vän med sina panelgardiner som ska kortas och få veckband. Han som lämnade dem sa "ingen bråska, jag är borta och kommer inte hem förrän på lördag" Kanske har han sett mina projekt som kan bli liggande tills ny inspiration infinner sig.

Nu dags att ta sonen på fotbollsträning och sedan iväg på jobbet.

Kram Anna från ett Sundsvall där det knappt regnat på flera veckor men kallt så in i norden.

Postat 2012-06-27 16:58 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Det bidde en lampskärm

Fint väder ute, men kallt som tusan. Jag håller mig inne som vanligt. Jag kände att det var dags att beta av lite på syhögen. Vad göra när idéerna är fler än tiden att genomföra dem? Lyckades rädda en av mammas gamla lampor undan min mans röjariver. Men tyget runt skärmen var inte längre kul. För övrigt, jag som hade bytt det för ca 20 år sedan, så det var dags igen. Tidigare har det suttit åt även under skärmkanten, men jag provade att låta det hänga fritt denna gång, ser så där ut. Tog en gammal nött duk till skärmen.

När jag sedan var på gång så varpade jag en 20 meters mattvarp. Jag har lovat min man att INTE väva förrän till hösten, men man kan väll förbereda lite? Saken är den att han ändå måste hjälpa till när jag drar på den så jag kan inte gärna "fuska".

// Anna

Postat 2012-06-13 10:36 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons