Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Välkommen Lady Velvet!

Ny termin och nya utmaningar.

Nu ska det sys. Men jag har fastnat i stick och virkträsket. Det är rätt skönt med handarbeten som man kan ta med till tv soffan.

Första uppgiften, ett trikåplagg och ett plagg av vävt tyg. Som vanligt är det inte bara, utan det ska vara ett tema. Huvudtemat är ungdomskultur. Vi har då valt undertemat "olika avatarer". Jaha? kanske du säger. Vi tänkte alla de här bilderna och fantasifigurerna man idag kan vara i olika spel, sociala medier mm.

Men jag tänker inte avslöja ännu exakt vad det ska bli.

Jag har bara valt tyg hemma. För så är det i textilsalen, det finns ett begränsat utbud och en snäv budget.

Ett "spöke" sytt av ärvda hemmavävda linnedukar. Härligt kraftigt material som ger en "tung" känsla och ett vackert fall. Modellen är min nya vän Lady Valvet. Mycket tyst och tålmodig kamrat. (jag tror hon är lite huvudlös)... Hon kan inte räcka mig en hand heller. Hon är helt enkelt rätt så menlös, nej jag menar benlös. Okej, nu har jag slut skämt!

Jag har länge velat äga en provdocka. Sedan 1987 för att vara exakt. Av olika anledningar har det inte blivit av ekonomi, utrymme, liten sy aktivitet osv. Satt en kväll och "porrsurfade" på handarbetsgrejer och bara bestämmer mig. Jag ska ha en provdocka! Sagt och gjort och plötsligt var den bestäld. Tröstar mig med att den redan har varit till stor användning. Om inte annat ser det väldigt kreativt ut att ha ett halvfärdigt plagg på den. Det kanske, kanske leder till att det blir mindre stökigt omkring mig. (mycket tveksamt, men större under har skett)

Samma kreativa stök i bakgrunden. Här är skapelse två. Ett hiskeligt obehagligt tyg från 1970 talet som legat och mognat i mitt typlager. Så där statiskt mest hela tiden. Nåja, denna kreation är gjort på samma mönster som ovan. Skillnaden är att jag kortat den och gjort klockärmar. Ångrar att jag inte gjorde ärmarna lite mer överdrivet klockade, men det får bli så nu.

Lite handsömnat, fållning och piffning så är det klart.

Nu tillbaka till "lärande processer" och inlämningsuppgiften.

Kram Anna

Postat 2015-03-02 15:17 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons