Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Julkalender #12

Snön vräker ner utanför fönstret. Jag kurar ihop i min fåtölj och fäster trådar. Det finns några projekt som bara behövde det där sista.

Idag blir det ett nytt återvinningstips. Har du en bekant som plötsligt fått barn? Plötsligt och plötsligt, det tar en nio månader för de flesta. Ibland kan man dock bli tagen på sängen. Jag har blivit så gammal att nu är det vänners barn som får barn. Det är då kul att komma med en liten gåva.

Den så populära snutten i en egen tappning.

Här har jag inget mönster att hänvisa till utan jag har frivirkat. Det går säkert utmärkt att kolla på andra mönster och knycka det som behövs.

Det som behövs är:
Ett huvud. Går att virka själv eller använda en virkad duk som dras ihop till en boll. Fyll bollen med det som blir över av duken utan att klippa av.
Någon form av öron
En begagnad virkad duk.

När du fäster ihop delarna var extra noga med att sy rejält. Provslit i alla delar. Det skulle vara förfärligt om något slits loss och hamnar i någon hals eller så. Nu är det ganska stora delar men vem vill ta risken?

// Anna lite lagom insnöad.

Postat 2017-12-12 09:13 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mormorsrutor till kläder.

Äntligen nändes jag använda garnet jag färgat själv. Det flerfärgade längst ner på tunikan. Jag har kommit på att jag gärna brassar på med färg när jag ändå är på gång, ska det vara så ska det vara.

Först blev jag förtvivlad när jag tog på mig skapelsen. Midjeintagning är inget för mig, jag är en A formad historia. Men nu efter ett tag har den formats efter mina förutsättningar. 100% ull och så skön nu i höstrusket. Eftersom löven snart dinglat ner och himlen till största del är grå så livar tunikan upp.

Tunika och tunika, den är så pass lång att med ett par leggings blir det nästan en klänning.

Jag utgick efter ett dropsmönster. Men det blir aldrig i närheten av hur deras modeller ser ut i kläderna. Men vad gör det, jag kan inte tro att en XXL ska se ut som en S. Men här kommer länken till mönstret iallafall Tunika i mormorsrutor .

Trevlig pysselhöst / Anna

Postat 2017-10-09 11:27 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

En påse med garn eller 263 romber senare.

Jag har nog aldrig gjort ett större projekt klart så fort som detta. Jag höll på att sortera bland garner och lade alla lurviga med tvivelaktig kvalité i en påse. Tänkte i mitt stilla sinne över vad jag skulle göra. Lämna någonstans eller göra  något.

Varför inte virka rutor tänkte jag och började fundera. Kanske en filt. En sådan där som ligger på soffan och finns till hands när man känner sig lite frusen.

Så jag skissade på papper hur det skulle bli och räknade antalet romber som skulle virkas. 263, ojdå det var en del. Skulle jag göra en per dag så skulle detta dra ut på tiden. Så jag började bryta ner projektet i delprojekt. Minst 4 romber per dag och fästa alla trådar under vägen. Titta noga på bilden så syns det tydligt att det där med fästa trådar fungerade sådär.

Jag ville inte ha något särskilt mönster utan det skulle vara blandat utan att två färger möts. Hur gör man för att inte skapa ordning. Jag gjorde så att jag satte 15-20 romber på en stor säkerhetsnål. Sedan var det bara till att ta en sådan i taget. Visst fick jag ibland ändra ordningen något för att inte få två bredvid varandra men det fungerade annars förvånadsvärt bra.

5 minuter efter att den var klar var den såld. En av mina handarbetsvänner slog till direkt när jag nämnde ett pris. Jag tolkar det som att den blev bra. Jag hade ändå inga fler soffor hemma att lägga hemmagjort på. Hon glad, jag glad, alla glad.

ungefär 4 månader tog det från garnpåse till filt.

// Anna

Postat 2017-10-05 19:51 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Sommarens fulaste solhatt.

Det kan tänkas att detta är det fulaste jag gjort på en längre tid. Tur det bara tog två dagar att virka hatten. Den ser så hemsk ut att jag undrar över mina väners ärlighet när de säger. Å, fin. Läcker. Osv.

Jag lägger den åt sidan och försöker glömma.

Mönstret var som vanligt hämtat på drops.se .

🤐

Postat 2017-07-10 23:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Virkad sjalkrage.

Som vanligt är årstider inget hinder för mig. Jag köpte ett Reagan på skapa era och blev inspirerad av pysselnett så sjalkrage. Det svåraste var nog att välja knappar. 

Så nu är jag redo för skolavslutningen och midsommarafton.  Öppet,  jag menar nästa vinter.

//Anna

Här finner du mönstret pysselnetan.WordPress.com

Postat 2017-05-23 15:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Glöm inte barnen på barnhem.

Jag har nämnt det tidigare men säger det igen. Jag har tillsammans eller via ett projekt i svenska kyrkan stickat och virkat filtar till ett barnhem. Denna gång har vi tagit ut svängarna och även virkat tröttare.  Den här fågelkrabaten som jag gjort från ett mönster som finns hos drops hoppas jag ska komma till glädje. Jag har använt ett grovt bomullsgarn så det färdiga resultatet blev en tämligen stor fågel. Bland mina bilder kan du även se en enklare katt jag gjort för samma ändamål.  Ligger under virkat.

Postat 2017-05-12 01:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Som Magdalena Ribbing.

Blev sugen att göra något totalt onödigt men bara för mig själv. Hittade mönstret till en virkad Tilda på http://camillaslivsstil.blogspot.se/2016/01/monster-virkad-tilda.html och det fick mig på kroken. Höhöhö, torrt skämt.

Dockan är virkad efter mönster. Håret är lin som satt på knyppelpinnar och skulle kastas. Kjolen och koftan är från loppis. Varför göra själv när garnet är dyrare än dessa 3-8 kronors plättar som bara väntar att bli använda.

När hon var klar och jag visade upp henne för mina handarbetsvänner så skrattade vi åt att hon blev så lik Magdalena Ribbing, så det fick bli en hyllning till hennes vett och ettikett. Hoppas hon känner sig hedrad :)

// Anna

Postat 2017-05-07 21:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En virklig ide

Jag fick en fantastisk idé.  Att med ett gäng vita virkade dukar skapa en tunika/sommarklänning. Små dukar så kallade plättar finns för en oanständigt billig peng på loppis. Det visade sig att vita var det lite snålt om. Kände mig så kreativ när jag dristade mig till att blanda in fler färger. Själv hade jag ett antal vita i mitt linneskåp. (Linné och linne, det är nog mer bomull där).

Nåla upp på provdocka. Betrakta. Nä, detta funkar inte. Jag kommer att se ut som en mossbeklädd snusmumrik.  Så nu sitter jag med en väldans många plättar och låter tiden bida för nya ideer om storverk.

Min fantasi säger, plättar, rondellhund, cyckel...

Anna

Postat 2016-08-30 14:59 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

strumpan blev en toffla..

Sommaren lider mmot höst och det är dags att lämna stugan. Alla tåtar på filten är fästa och där satt jag i stugan. 4 mil in till Luleå och endast lite bomullsgarn kvar från filten och en virknål.

Väga mäta och klia sig i huvudet. Vem behöver inte strumpor? In på drops och fastnade för mönstret blue thunder. Eftersom jag har lite grövre garn så virkar jag storlek 35. Jag har 41. Och jag beräknar nu att det blev stl 45. Så jag får kalla det tofflor.

Jag var bekymrad när insåg att det var svart och cremefärgat garn jag hade att laborera med, men det blev ett bra resultet.

Postat 2016-08-09 19:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

African flowers min filt.

Många mil efter norrländska vägar av blandad kvalité.  Men bra när maken hojtar "gupp" hela tiden. Rätt så fånigt om jag tänker efter, men det funkar.

Inga halva rutor utan  kanten fick vara. En naturvit bård runt. 3 varv stolpar. 

Fästa trådar. Det går segt. Det tar aldrg slut, men jag gör det i etapper så att jag om möjligt en dag ser ett slut.

20 rutor till fick jag virka för att få till formen på ett mer symetriskt sätt. Det syns om man tittar åt vänster kant har mer gult och starkare färger. Men i det stora hela gör det inget.

2 år ganska exakt har den tagit att göra. Fast effektiv tid mycket mindre. Det går att se i min blogg att mycke annat prioriterats före av olika skäl.

Jag får nog återgå till mina tåtar som ska fästas..

tjing bland blåbärsriset Anna

Postat 2016-08-02 10:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons