Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Testade nått nytt.

Det fick bli en ny sydag idag. Var på biblioteket för en tid sidan och skulle låna böcker om trasmattvävning. Bläddrade i några men inspirationen ville inte infinna sig. Så det blev något helt annat. Den här boken lånade jag någon gång på 90talet och gjorde nått litet pyssel.

Den här gången hittade jag massor av saker jag vill göra. Så fast jag hade tänkt att sy några andra saker som har legat lite väl länge kunde jag inte motstå att prova den här stjärnan. Tog lite spillbitar jag hade liggande hemma. Har inte bestämt mig vad det ska bli men det lutar mot ett vanligt kuddfodral. Tanken var att sy i jultyger och göra några julkuddar, men ärligt talat hur roligt känns det nu när julen är undanplockad. Dessutom ville jag testa innan jag började klippa i några tyger jag håller mer kära. Tycker ändå färgsättningen på denna blev rätt så trevlig.

Får se när det blir något färdigt resultat :)

 

// Anna

Postat 2012-01-22 17:03 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Invigning i morgon..

Ja i morgon så inviger jag min lilla butik. Aldeles nybygd och i princip helt klar. Idag ska jag måla några lister som jag ska sätta upp senast i morgon bitti. Det är trångt om tiden nu. Men jag har sytt en bunt goddibags så de som besöker ska få med sig hem lite små gåvor.

Min golvvarpa är inte bygd, jag är väldigt besviken men så är det när man behöver blanda in andra. Snart blir jag så desperat att jag beställer en sprollans ny från Glimåkra. Klipper mattrasor när jag har kvällsöppet så när jag väl får ihop en väv så ska det finnas klart till första mattan. :

Mitt överbelamrade kök som nu även fungerar som systuga sedan symaskinen slutat trivas i källaren med vävstolen. Men i köket funkar den perfekt och trilskas ingenting, märkligt. Hon på symaskinsbutiken sa att det var inte omöjligt att den inte mår bra av att stå och jobba i 17 grader. Märkligt tycker jag. Det är rätt så mysigt att slippa gömma sig i källaren när det ska krieras. Nu kan jag vara med där allt händer och samtigt få pyssla. Det ni ser på bilden är alltså de här små goddibagsen som ska delas ut i morgon. Jag har använt en pappåse från Kreativ Insikt som min Inspirationskälla. Till bärhantang har jag snokat i mina lådor och tagit sånt som finns hemma. Gamla snoddar från träningkläder och "siden"band som blivit över vid nått julpyssel. Tyget är gamla gardinlängder jag haft liggande ett bra tag.

Nä nu måste jag fixa så jag blir klar inför morgondagen.


// Anna

Postat 2012-01-20 08:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hinner verkligen ingenting.

Nu är vardagen tillbaka och full fart. Förra helgen fick jag som syhelg med sedan var det stopp. Tydligen är det meningen att jag ska jobba också på veckorna :O Jo fast det är kul det också. Jag har hunnit klart gardinerna till butiken och vi har officiell invigning nästa lördag. Bråda dagar att få så mycket som möjligt klart där såklart. Jag flyttade ut till den veckan innan jul men då var det många saker som inte var på plats. Just nu vill ja få dit de tre sista bitarna list som saknas mellan fönstren, när det är gjort så kommer en bild. Lovar!
Ni får en liten glimt iallafall, en bild som togs för några veckor sedan då det var ännu mer kvar att göra.

Det är fyra fönster i bredd så det är alltså bara en del av rummet som syns.


Sedan har vi då själva invigningen. Eftersom små söta pappåsar med snören är svindyra så letade jag upp några gamla gardiner och sydde egna goddi-bags. De är inte helt klara, själva handtagen saknas så ni för även här vänta lite med bilder.

Jag återkommer, förhoppningsvis inom kort.

// Anna

Postat 2012-01-12 12:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons