Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Hoppsan har midsommar varit redan?

Såklart man ska ha en virkad blomsterkrans till midsommar. Det kommer jag alltså på dagen före midsommar. Eller rättare sagt sedan förra midsommar har jag sagt "jag hinner". Tja, jag är ingen snabb virkare så jag glutta på i min takt och idag blev jag klar och då är även alla blommor sydda på plats.

Jag virkade först en tub i tunntarmstjockleck (mysigt, eller hur?). Fylde den tunnt med vadd för jag ville inte ha en så synlig ring. Sedan virkade jag 20 blommor som jag arranderade lite hipp som happ.

Bara att vänta på nästa skolavslutning och midsommarafton.

Dags att bita tag i nästa projekt. Ska packa ner något lätt och enkelt då jag ska vara ute och flänga i helgen men ändå kommer sitta på rumpan en hel del.

// Varma soliga hälsningar från mellannorrland!

Postat 2016-06-29 21:58 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Från duk till shorts.

För  några veckor sedan, eller är det år?  Iallafall,  jag köpte en duk på Erikshjälpen väl medveten om att den inte skulle passa någonstans hemma. 

Jag funderade på en kjol. Eller byxkjol, eller? Tyget ska ju räcka också. Så fram med ett grundmönster i stor storlek, linjal, sax, stryka insnitt och slutligen tejp och mönstret var redo.

Klipp och gas på symaskin. En suck och två sömmar att sprätta. Nyfunnen energi och wips så var ett par härliga sommarshorts färdiga. Urbota sköna. Funderar om människor kommer att kommentera att det ser ut som en bordduk och om jag kan fullkomligt strunta i det. Nooooot! Ärligt kan jag visa mig bland folk i dessa?

Mönstret blev så bra att jag funderar på att tvärsy ett par till, om jag hittar något tyg på "lagret".

Postat 2016-06-28 18:57 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

en lusekofta sa han.

För en tid sedan. Det var nog strax före jul om jag tänker efter, frågade jag min man om han ville att jag skulle sticka något åt honom. Döm av min förvåning när karl säger: jag skulle vilja ha en lusekofta.  Så in på drops.se för att finna ett mönster. Visade ett och han sa japp, en sånn. Då gör jag misstaget att jag letar på några fler modeller och visar.  Han tittar på mig och säger, jag sa ju ja på den första varför tittar du på fler då? Misstag två kommer precis därpå när jag frågar i vilka färger han vill ha. Svaret blir, som på bilden som jag sa ja till. Tänk vad skönt att vara sådan. Själv kollar jag olika modeller. Leker med färger i tanken och kommer efter ett längre tag på hur jag vill ha det.

Så hur har det då gått? Jodå det räntade på där bra från början. Så när jag kom till halsen så inser jag att jag inte fattar mönstret. Så nu har det fått legat och mognat ett tag. Stickar ärmar medan jag försöker samla mod för att klara det sista på fram och bakstycket.

Mitt motto är "hur svårt ska det vara". Så det är bara att bita ihop och "just do it".

två frågor har dykt upp.

1. Hur stickar man mönsterstickning när det inte går runt, utan man måste fixa aviga varv?

2. Hur får man det snyggt när varvet innefattar 5 olika färger på garnet och det således behöver löpa med hela tiden? (Nej jag vill inte sy dit efteråt)

jomen har man inte att göra så skaffar man sig....

Postat 2016-06-17 23:49 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

MIN KOFTA

Det tog sin tid att sticka mina drömmars kofta men till slut blev den klar. Tar man en jämförelse med själva orginalet dvs mönstret så är det en rejäl skillnad

Men jag är otroligt nöjd med min variant. Den passar mig. Någon påpasslig person kanske undrar varför den inte är lila? Jo för att hur mycket jag än försökta svampfärga garnet lila så blev det i olika grå nyanser så jag gav upp och tog ett säkrare kort. Rödskivlingshattar eller nått sånt.

Kofta sticker ut och lämnar tydligen få oberörd. Medan vissa talar om hur snygg den är och andra helt frankt bara glor. Får vara hur som helst med det när den är så skön och go.

Postat 2016-06-11 21:28 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons