Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Handarbetsfällan :)

Yngsta sonen valde denna modell. Nu har två mössor blivit klara och jag går raskt vidare med nästa projekt.

Min cirkelkofta känns som ett evighetsprojekt. 550 maskor på rundstickan och det tar ca 30 min för varje varv. Ser dock en ljusning då det bara är 28 varv kvar. Nu har den stickningen precis kommit hem efter en helg i Trondheim och den kommer att få vila då jag behöver börja med arbeten för skolan.

Om drygt en månad ska jag ha 4 band vävda med brickbandsvävning och vanlig bandgrindsvävning. Där har jag lite skisser men är inte helt klar med det. Vidare ska det vara ett antal alster tryckta med textilfärg. Här är ännu färre skisser klara. Det ska läsas lite böcker att reflektera kring. Sedan har vi det svåraste, hitta en utställning kring ungdomskultur som jag kan knyta till textilslöjd. Allt går att knyta till textilslöjd så det är det minsta problemet.

Sedan är det detta evighetsprojekt också, vill inte kalla det ett UFO då jag virkar dit en ruta ibland bara för att överbevisa att jobbet är igång.

Så fick jag en idé att jag behövde en ny hallmatta och en ny sängmatta så då gick jag ner i källaren och framknöt min varp och slog in en rapport. Jag vet, visst är det helt sjukt vad jag hoppar mellan allt skapande men det är som vanligt. Starta projekt är ingen konst men eftersom min hjärna ständigt kommer med nya ideér så blir det svårt att slutföra något. Låter inte helt friskt men vem tusan är helt frisk :)

Det påminner mig om att jag ska väva en enkel bildväv också innan jag ska till skolan. Fast där är skisserna tack och lov färdiga.

Virkning? Jodå jag virkar på lite små projekt också. Det är sådant som är lätt att slita med sig när man ska någonstans. Det är små blommor att ha på bla paket. Det är mormorsrutor till församlingen att sy små barnfiltar till humanitärt arbete.

Nu tänker jag mumsa en banan.

Tjohej Anna.

Postat 2015-09-27 20:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

och min man köpte garn....eller?

Det finns sanningar och tolkningar. Nyligen var jag och min man och handlade och då händer följande:

Min mans version: Kolla här, garn i camo (camoflagefärg) ska du inte köpa så kan du sticka mössa, strumpor eller vad de nu vill ha.

Min version: Älskade fru, jag som avgudar dig när du stickar. Får jag utöka din samling av garn och föreslå att du lutar dig tillbaka och stickar några plagg åt våra älskade söner.

Förmodligen ligger sanningen någonstans mitt emellan med en rejäl lutning mot min mans version. Hur som helst så blev det 600gr svart/vit melerat akrylgarn. För att verkligen visa vilken förstående mor jag är så lät jag barnen välja modell på sina blivande kreationer. Så först ut är mössan som enligt bäraren ska ge en tanke och känsla om militärisk mössa för vinterbruk. Med dess ribbade konstruktion ger den komfort kring huvudet och en vacker siluett.

Alltså, ungen är nöjd.....

nu vidare mot en helt annan modell.

// Anna

Postat 2015-09-14 10:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons