Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Julkalender #8

Gå med i en förening. 

Tidigare har jag varit med både här och där, allt som intresserat mig. Eftersom jag är rätt så extrovert har det inneburit att jag ofta hamnat i styrelser eller organiserande uppgifter. Det gick bra i omgångar. Ibland slet jag varg och ibland var det full fart. Efter tvärnit i livet så fick jag tänka om. Sedan dess har jag varit mycket försiktig med föreningar, rädd att inte kunna säga nej. 

Nu för tiden gör jag det klart från början. Jag vill gärna vara medlem men kan inte ta på mig något som helst ansvar, vänligen respektera. Jag kan tro att det finns fler än jag som är rädd att hamna i en situation där någon kräver att de ska hjälpa till på ett oöverkomligt sätt. När jag nu pratar av egen erfarenhet så är det inget problem. Jag brukar säga till dem som gnäller att ingen hjälper till i föreningen: En betalande medlem som aldrig begär något, är en också en medlem.

Nu är jag lite sugen på en ny förening Rikstäcket . Det som håller mig tillbaka är att det inte finns någon lokal grupp, fast är det verkligen vad jag egentligen är ute efter. Jag är så nyfiken på vad jag kan få se om jag betalar och får en inloggning. Någon som är medlem och tycker något?

Tänk om jag dessutom kunde starta en grupp här där jag bor tillsammans med likasinnade. Tål att funderas på. 13 mil till närmaste grupp på slingriga inlandsvägar med varierande kvalité lockar inte.

Ska nog tänka över det här känner jag. 

// Anna

Postat 2017-12-08 06:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Handarbetsfällan :)

Yngsta sonen valde denna modell. Nu har två mössor blivit klara och jag går raskt vidare med nästa projekt.

Min cirkelkofta känns som ett evighetsprojekt. 550 maskor på rundstickan och det tar ca 30 min för varje varv. Ser dock en ljusning då det bara är 28 varv kvar. Nu har den stickningen precis kommit hem efter en helg i Trondheim och den kommer att få vila då jag behöver börja med arbeten för skolan.

Om drygt en månad ska jag ha 4 band vävda med brickbandsvävning och vanlig bandgrindsvävning. Där har jag lite skisser men är inte helt klar med det. Vidare ska det vara ett antal alster tryckta med textilfärg. Här är ännu färre skisser klara. Det ska läsas lite böcker att reflektera kring. Sedan har vi det svåraste, hitta en utställning kring ungdomskultur som jag kan knyta till textilslöjd. Allt går att knyta till textilslöjd så det är det minsta problemet.

Sedan är det detta evighetsprojekt också, vill inte kalla det ett UFO då jag virkar dit en ruta ibland bara för att överbevisa att jobbet är igång.

Så fick jag en idé att jag behövde en ny hallmatta och en ny sängmatta så då gick jag ner i källaren och framknöt min varp och slog in en rapport. Jag vet, visst är det helt sjukt vad jag hoppar mellan allt skapande men det är som vanligt. Starta projekt är ingen konst men eftersom min hjärna ständigt kommer med nya ideér så blir det svårt att slutföra något. Låter inte helt friskt men vem tusan är helt frisk :)

Det påminner mig om att jag ska väva en enkel bildväv också innan jag ska till skolan. Fast där är skisserna tack och lov färdiga.

Virkning? Jodå jag virkar på lite små projekt också. Det är sådant som är lätt att slita med sig när man ska någonstans. Det är små blommor att ha på bla paket. Det är mormorsrutor till församlingen att sy små barnfiltar till humanitärt arbete.

Nu tänker jag mumsa en banan.

Tjohej Anna.

Postat 2015-09-27 20:24 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons