Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Semester

Nu har jag varit en vecka i stugan. Tog inte med någon handarbete då jag hade andra projekt på gång. (renovera dasset) Nu är det klart och jag känner mig lite rastlös. Det går ju alltid att städa lite mer, Basta lite mer, bada i havet lite mer, ta bler promenader. Men på kvällen så blir det lite trist med stilla händer. Tur jag har laddat med lite korsordstidningar. Vädret har varit fantastiskt och fast det regnade i natt så är det härligt fräscht ute idag. Vi är flera som delar stugan men det är som min uppgift att hålla textilierna snygga. Solen hade ätit upp mina gardiner fullständigt så det kliar i fingrarna att komma hem och sy nya. De som sitter uppe nu är ruskigt gamla och har en brun grundfärg. JAG HATAR BRUNT! Tänkte ta en bild mot havet men då blev det motljus så ni får nöja er med ett fönster mot ett annat håll.

Det spelar kanske inte någon roll i en stuga men jag vill ha somriga, ljusa, lätta gardiner som ger mig en skön sommarkänsla. Sånna här ovan kan man ha på vintern när man sitter här och murrar. ELLER så kan de råååååka bli mattrasor. Mohahahaha.
Det är så mickligt att sy här endå. Får slänga ut hela familjen för att få plats om jag ska hålla på med tyg så det är väll lika bra som det är. Kan ju sy hemma :) och ta med nästa gång. Däremot så sneglar jag lite avundsjukt på svägerskans korsstygnsbroderi och funderar om hon märker om jag syr lite på det... Då är det illa. Jag gillar verkligen inte att sy korsstygn.
Snart far vi hem och då kommer jag att sakna stället, det är verkligen avslappnande att vara här. Nytt lyx är att mobiluppkopplingen funkar här nästan hela tiden, vilket gör att jag haft möjlighet att jobba lite härifrån. FEL FEL FEL, jag borde ha semester fullständigt men det går bara inte när jag är egenföretagare med många järn i elden. Försöker dock begränsa arbetet till 1 max 2 timmar per dag.

Nu ska jag fixa lite lunch och sedan ta en skön promenad vid havet här i Norrbotten.

Ha det så gott där ute i landet! Må det regna lite så ni får pyssla *hihi*

Anna

Postat 2013-06-28 12:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Nya leksaker.

Mera leksaker. Inte kunde jag ana när jag vaknade i morse att innan kvällen var slut skulle jag inte bara äga en ny symaskin utan TRE. Vad hände? Det började som så att min granne ringde från stugan och hittat en broderimaskin på auktion. Jag kollade och insåg att det var inte värt att köpa när jag inte fick med någon intruktionsbok och därmed ingen programvara. Så jag satte mig och kollade lite på blocket. Där var det. En enkel broderimaskin (såpass jag kan prova om det nu är så himla roligt). En ny overlock vilket jag länge varit på jakt efter men inte orkat ta tag i. Och en ny bruksmaskin, då min vapendragare från 1987 beter sig allt mer instabilt. Jag funderar ibland om det kan vara vanlig demens. Men den glömmer helt enkelt hur man syr frammåt efter att jag backat några stygn.
Tjejen som sålde maskinerna bodde dessutom i min stad, några kilometer bort. Hon ville dessutom leverera sakerna. Så nu står en lyxig examenspresent till mig och väntar på TID att leka.

Nu hoppas jag att jag ska bli snabbt kompis med mina nya maskiner. Kanske behöver jag inreda ett helt symaskinsrum. Nu har jag faktiskt Sju maskiner. Min man säger att jag ska sälja någon av de gamla. Tja, trampmaskinen har jag ingen större användning för thihi.
Nu kan jag ställa en maskin här och en där så går det att sy varthelst jag befinner mig.

Ja, ni kanske undrar vad jag tagit examen i? Jo jag har precis blivit Kostcoach att lägga till min tidigare titel hälsocoach. Så presenten till mig själv passar bra. Handarbete det är hälsa det!! Hälsa ofta :)

// Annapanna bland sina nya leksaker

Postat 2013-06-09 22:23 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons