Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Virkpyssel

Jag kände att jag behöver nått litet handarbete jag kan ta med mig vart jag än går. Vad ska jag göra på tåget? Vad gör jag på hotelrum när jag kollat in gymet? Hur känner jag återhämtning efter en tuff arbetsdag? Något enkelt och som jag INTE stoppar i munnen :) Då kom jag på att jag har en massa garnsnuttar, så varför inte virka lite. Iväg på biblan och botanisera på handarbetshyllan. Dessa två böcker var bra, rolika, moderna ja helt engel perfekt för mig. Eftersom den där snöflingeboken börjar med enklare modeller och blir svårare och svårare så blev det en liten sport att faktiskt börja på 1 och fortsätta därifrån. Så kom min son på att han vill att jag gör ett gäng gula som han kan ge bort som Påskkort. Tja, varför inte. Även om jag är en otroligt ovan virkare så tar de inte så lång tid.
Sedan ska de stärkas på lämpligt vis och sättas fast i någon form av kort.

Det är kul att ha lite småpyssel ibland och inte bara stora projekt som tar så lång tid att färdigställa.

Jag hittade även en alternativ mormorsruta i virkskoleboken som jag funderar på att göra ett gäng rutor och bilda en väska. Vi får väll se vad det blir. Jag använder upp en massa gamla dockor av broderigarner som jag under en period samlade på mig. Har knappt broderat sedan 80-talet och nu när mamma har varit borta i 10 år så kommer hon knappast göra slut på dem. Nä det får bli lite virkning istället.

Tidigare genom åren när jag fått garn över så brukar jag donera det till förskolan så de kan pyssla, men denna gång känner jag för att själv få vara lite pysslig.

När jag fäst trådar och stärkt mina snöflingor så kanske jag laddar upp några här så ni får se mitt taffliga försök att virka :)

// Anna

Postat 2013-03-16 09:31 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Mellanakt

Ja ibland så bara blir det. Jag skrev 2012 på en lapp "jeansmania". Det är nämligen så att jag har sparat gamla jeans i många många år och har en hel flyttkartong full. Så har jag funderat lite vad jag skulle börja med och ett överkast i lappar har jag gjort tidigare men det har min äldsta son tagit med i sitt nya boende. Så två nya lappöverkast till de yngre bröderna kändes som en smart idé. Som ni kanske förstår så tar det en stund att klippa si så där en 900 lappar. När det väl var gjort åtminstone drygt hälften så började jag planera det första.

Nått i den stilen. Eftersom det täcker upp hela den fria ytan i vardagsrummet så var det bara till att sätta igång att sy ihop det hela. De orange lapparna kommer från en varseljacka och ger mer liv i täcket.

varje lapp är lagd lätt omlott och zigzag håller dem ihop med en grön sytråd, det ger ytterligare karaktär till täcket. Som synes har jag mer än blå jeans men det är för att få mer färger än bara blå blå blå. Jag har sedan fodrat med rött tyg vilket skär sig något så in i vassen mot det orange, men gjort är gjort.

Detta täcke kallar jag mellanakt eftersom jag sytt på det när jag egentligen ville väva, eller borde gjort något helt annat men inte kunnat.

Det svåraste i detta kommer att bli att få barnen att bädda sängen! Wish me luck!

// Anna

Postat 2013-03-09 22:27 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Long time no see

jag har inte varit särskilt aktiv här. Men hemma desto mer. Det skulle bli en väv till hösten. Det blev en väv till jul istället. Så första mattan blev i grönt och sedan svart/rött. Ja det kommer bild när den är nedklippt.

Jag har så länge drömt om att sätta upp en mattvarp med svart varp och nu äntligen har det skett. Det känns lyxigt att smyga ner i vävstugan och dunka dunka.

Så här kan det se ut när jag planerar en ny matta. Jag räknar och sätter färger i cluster. Väger och kliar mig i skallen. Till hjälp har jag en riktigt gammal trasmattebok som kommer från min mans mamma eller mormor (har från dem båda) Min mans mamma jobbade på ett väveri i Luleå så jag känner att jag har en hel del att leva upp till...

Ungefär så här ska det se ut. Lite rosengång men inte så mycket. Jag tycker inte jag får till det riktigt men ni får se sedan ska jag förklar vad jag menar.

Jag har färdiga ideér för en hel bunt med mattor, vi får se hur nöjd jag blir till slut.

// Anna som väljer väven istället för Mello.

Postat 2013-03-09 22:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons