Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Prioriteringar

Så här ser min prio-lista ut.
*Arbeta
*Städa
*Umgås med barnen och maken och även någon vän ibland
*Träna
*Handarbeta

Och just i den ordningen också. Detta innebär att arbete går först vilket är ganska naturligt om det ska fungera. Sedan ska det plockas, plockas, plockas, dammsuga, torka, damma, bädda, tvätta, stryka osv. Där ungefär börjar jag bli irriterad och trött eftersom det inte finns något slut på det. Barnen de två vilddjuren tar sin tid, med sina träningar. Jag avsätter gärna en stund och kollar att deras dag varit bra. Nattrutiner som tar sin stund. Nu har sjukvården även gett mig ett FAR (fysisk aktivitet på recept) Vilket är bra, eftersom om jag tränar och motionerar så slipper jag värken. Har jag värk så finns bara arbete kvar på min lista, allt annat faller bort för att sova och gnälla över värk. Okej, då är allt det där gjort och jag ska äntligen handarbeta... ZZZZZZZZZZZZ. Jepp, jag brukar aldrig hinna till själva belöningen som är att få ge järnet i symaskinen eller vävstolen. På sin höjd orkar jag lite virkning, men det är inte virkningen som är UFOt som ligger och väntar på att bli klart.

Jag tor hela tiden att det ska bli bättre med tid, men det blir det inte. Så jag får nog prioritera om lite. Så i går tänkte jag. IDAG ska jag bara handarbeta, hela dagen. Jo visst du! Efter knattefotboll och matlagning så stod fortfarande broderitråden utmanande på bänken och väntade att jag skulle prova min examenspresent. Alltså jag har fortfarande inte provat min broderimaskin!!

Tänkte ladda upp en bild på mina broderitrådar för att muntra upp inlägget lite men får inte till det? Sysidan svarar inte... Så ni får hålla till godo med bara text idag...

Anna som precis ska återgår till jobbandet för att sedan ta cykeln till träningen...

Postat 2013-08-26 10:59 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

"Jag köpte men det fanns inte"

Idag var jag till IKEA. Skulle köpa några meter DITTE i Svart och Gult. Tänkte försöka mig på att sy lite flaggor och annat till min son som önskat sig ett fotbollsrum med sitt lag Kuben IF. Nu börjar det vara slut på turisttider och inte har det varit löning heller så det var lagom med folk. Men vad! DITTE gul var slut. Lite snopet for jag hem utan att ha uträttat det ärendet. Nåja, det går fler turer ut till Birsta. Jag for inte helt ogjort för det fanns mer ärenden. Över huvud taget var det läskigt lite tyg på tygavdelningen. Kände lätt ångest men insåg att jag har ett lager som räcker till min död så OM jag söker i mina buntar kanske jag ändå kan hitta det jag söker. Annars finns det nog med planer för att syfärdigt.  annat. Vill testa min nya broderimaskin och se om jag kan få till Kubenloggon. Ingen aning om det går ens, får nog börja med något enklare.
Hur det går med mitt lapptäcke? Nja, jovars det ska läggas ut på golvet och planeras och då behöver det vara kattfritt några timmar. Status är alltså: Gruva....

// Anna

Postat 2013-08-15 18:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hjälp med pysslandet.

Nu är det full rulle igen. En stor portion kreativitet och planering. Men först ta tag i surdegar. Nästan alla lappar är klar till andra lapptäcket.

Känns lite onödigt att sy det. Sonen ska få en etagesäng och då lär ju bäddning stå lågt ner på listan. Kanske kan jag använda det till något annat eller bara ha det som utställningstäcke/visningstäcke.

Det kan vara lite besvärlig att få handarbeta med en ny kisse i huset. Stumpan vill gärna vara med vad jag än gör och är oftast i vägen. Hur göra när hon se ut att vila så gott och jag vill rita och klippa klart mina rutor, hmmmmm.

Vet inte vad som är besvärligast: när hon jagar saxen eller när hon somnar mitt på arbetet. Jo nu vet jag, när hon knycker bitar och drar i väg med :)

// Anna

lapptäcke
Postat 2013-08-13 15:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Mamma, Jag växer!

Min son leker ständigt riddare alternativt krigare. För några år sedan sydde jag en riddardräkt till honom och en till lillebror. Häromdagen när äldsten prånglade på sin, fick vi båda inse att den är för liten. Då ska jag tydligen sy en ny och det var noga med att det ska vara en tempelriddare. Vi får väll se om det finns någon tid till det. Det finns bra många ofärdiga projekt som går före.

Postat 2013-08-06 18:54 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Segelbåt i dimman.

Idag är det lördag. Städa, tvätta och väva :) Det är varmt och klibbigt ute då passar jag på att gömma mig i källaren en stund. Jag läste i en bok att väva trasmattor handlar om att göra en perfekta mattan, dem med den finnaste randningen. Trodde inte det var så för mig. Jag trodde jag bara vävde för att det är så kul. Nu har jag insett att jag också söker den perfekta mattan. Märkligt nog är jag nästan aldrig helt nöjd med mina mattor. Nu har jag äntligen börjat på "segelbåtsmattan" som jag längtat att göra. Först tänkte jag "ja, det är blir bättre än väntat" för att sedan bli osäker om det verkligen är bra. Det är lite mickligt att klippa och greja för att få till båten men med tanke på att det är 40 cm per rapport och jag ska göra 3-3,5m matta så borde jag få kläm på det. Ska försöka få in lite mer rosengång också så den blir livligare.

Här ovan en rapport i mattan och här nedan närbild av själva segelbåten. Vi kan väll säga att den har full vind i seglet istället för att den inte blev så rak..

Postat 2013-08-03 19:53 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lycka är...

Lycka är att upptäcka att det finns färdigklippta mattrasor för nästa projekt. Fast det har inte hänt ännu :) Det är alltid någon färg det är knapert om. Efter några kvällars klippande tror jag nu att jag kan komma igång. Ser ni havet i min kasse full med blåa/gråa/vita nyanser. Få nu se om jag får till det hela som jag tänkt.

Det blir sällan som det såg ut i huvudet, ibland till det bätter och ibland till det sämre. Det är en spännande process.

Anna

Postat 2013-08-01 18:22 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons