Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Kors i taket!

Allvarligt talat, det syns knappt vad det är. Min ambition var att skapa ett kyrkofönster. Det kom många influenser som förde mitt arbete framåt. Knypplat kors på blåsprayad bordsplast. 

Min tanke var att solen skulle glittra på den knypplade metalltråden, men om jag satte alstret på ett fönster tog bakgrunden över. Det blev inte bra.

Med mörk bakgrund blev det skillnad. Korset är nu skänkt till Njurunda församling.

// Anna 

Postat 2017-06-09 12:56 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Var är mina lunor?

Det är flera dagar sedan jag bestälde och inget brev har kommit. Förstår de inte att abstinensen kan bli outhärdlig?
Hur som helst så har jag lagt lite planer för mitt knypplande istället. När jag gjort lite enklare övningsspetsar så är det dessa två jag vill göra. Först Annaspetsen. Har jag vävt en Annamatta får jag väll knyppla en Annaspets.

Lite liten på bild kanske men ni fårstår ungefär hur den ser ut. Sedan tänkte jag som 5års projekt ge mig på S:T Lars spetsen. Klarar jag dessa så känner jag mig rätt så nöjd med mig själv.


Då har jag jobb, eller hur :)

// Anna

Postat 2013-05-07 14:36 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

knyppling på nybörjarnivå.

Jaha ja, vad ska jag gör för nått kul denna vecka då? Eftersom vävstolen är på reparation, åtminstone en del av den så blir jag lite rastlös. Ja ja, jag har ett till lapptäcke som ska sys men jag känner ingen inspiration för det just nu. Så emellan arbete och skolarbete så tog jag fram den här för en premiärtur :) :

Eftersom jag inte har varit i närheten av en knyppeldyna sedan 1987 så börjar jag från början. Jag hade inte ens fattat att jag hade en knyppelbok men nu tror jag att jag hänger med. Eftersom den allra enklaste spetsen brukar vara "udd och stad" så börjar jag där. Men jag ville testa nått annat än vanligt lingarn så jag tog en rulle knapphålssilke, det verkar vara nästan samma grovlek som det rekommenderade för mönstret.

tja, det verkar ju funka, får se hur det ter sig när det börjar bli en bit. Har inte räknat ut hur jag löser vissa problem ännu, som tex hur jag skarvar när garnet tar slut (eller går av) det har jag glömt. Det kanske kommer tillbaka som alla korsningar och vridningar tydligen satt i ryggmärgen, så även om händerna gjorde fel så kände ryggmärgen och slog STOPP!

Bäst att gömma undan denna nu så att jag inte fastnar helt i detta, jag har pluggande som ska göras också. En föreläsning att skriva och en hel vecka att jobba.

Anna, som borde göra annat än handarbeta ;)

Postat 2013-04-08 16:30 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons