Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

nålbindning , typ

Okej. Idag har jag provat nålbinda efter video på Youtube.  Efter att sett filmen nörton gånger. Knytit, knytit upp, knytit, knytit upp osv så inser jag att det var inte enklast. Inte ser det rätt ut den här gången heller.

nålbindning
Postat 2014-10-31 17:22 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Testa tekniker i stickning

Uppgiften var att testa tekniker i stickning (och virkning men det hann inte jag). Allt blev lite svårare när vi dessutom skulle använda oss av en skiss vi gjort. Jag valde en skiss där vi först kluddat på ett jättepapper och sedan tar ut en liten del. När skissen gjordes hade vi föga aning om vad vi skulle göra sedan. Att utifrån en bild skapa utifrån: känsla, färg, struktur eller teknik gjorde det hela utmanande, åtminstone för mig. Men ett resultat kunde jag ändå frambrinnga.

Min skiss uppe till vänster. Mina första tolkning i form av mönsterstickning. Sedan blev det även flätstickning. Utmanade mig så jag blev helt snurrig. Jag trodde jag var rätt bra på att sticka, men sånt här var jag visst väldigt ringrostig på.

Postat 2014-10-29 10:29 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

svampfärgning

Denna helg är jag på kurs i svampfärgning. Visste ni att svamp inte är någon växt utan en egen art? Det visste inte jag och då gick jag skolan på 70 och 80 talet och borde veta det. Första dagen är gjord och nu hänger dessa på tork.

den fjärde från höger är mitt verk. Lite aprikosorange så där. Kursledaren är Hjördis som absolut ska räknas som pionjär i detta med svampfärgning. Hon har även gett ut en bok om ämnet.

Tycker ni detta låter spännande rekommenderar jag denna hemsida Www.lystickan.se . Lystickan är den svamp som ger lila garn.

nu väntar jag med spänning på morgondagen och nya färger.

Postat 2014-10-18 20:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

rasande fart.

Nu är det inte längre pyssel. Nu är det laborationer i ämnet tovning, gud bevars. Fint ska det vara. Så det har tovats på längden och tvären, men resultatet får jag hålla på lite tills de är redovisade.

Men lite har jag lagt ut i mitt album tovat.

Ett överdrag till knyppeldynan. En prototyp för en liten nässe som mina elever ska få sy har det blivit.

Så till dagens projekt. 2 kuddfodral i fuskpäls till sönernas "korv"kuddar.. som vanligt lade sig katten i det hela, bokstavligt talat. 

Jag fick i allafall bort henne under vissa protester. skulle jag nu få för mig att av någon anledning att klippa i liknande tyg igen vill jag bara säga. Neeeej! Det luddar och dammar. Det kommer i näsan, på golvet, på kläderna ja helt enkelt överallt. Det blev ett resultat.

De blev klar. Den överblivna pälsen ligger i en påse och lägs i projekthögen på obestämd tid. Skyller på att jag inte har fler dragkedjor.

Postat 2014-10-05 23:16 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons