Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

3 veckor av antistress

Ugg vilken tuff period det har varit. I slutet av september lade jag plötsligt ned mitt handarbete i knät och sa. Nä, nu vill inte jag handarbeta mera. Så jag slutade planera så mycket och lätt händerna gå men utan någon plan. Tre babyfiltar har det blivit på de här veckorna när jag brottats med ångest och inte vetat om det skulle bli en morgondag. En grann församling har ett projekt med att skapa filtar som sedan i ett samarbete med någon organisation skippas filtar, mössor, strumpor mm till barnhem i rumänien. För någon vecka sedan sände vi 47 filtar för användning.

Den här filten ovan är virkad i ett tjockt bomullsgarn. Varje ruta är 16*16 cm. Samtidigt har jag testat lite olika mönster på rutor.

Så hittade jag denna ruta och skulle bara testa en. Jo tjena, efter några dagar blev det en filt till.(bild ovan)

Så det blev en klar filt med snäckskalskant. till vänster nedan. Var på biblioteket och på någotvis råkade jag få med mig en bok om dominostickning hem. Så då blev det en stickad filt i den tekniken. Det är verkligen beroendeframkallande. Av någon anledning tycks de där snuttarna av garn aldrig ta slut.

Jag försöker att inte ställa allt för stora krav. Jag har några ofärdiga projekt men försöker gå varsamt fram. När hjärnan känns som en mosig svamp eller det gör ont i varje cell i kroppen, när hjärtat hamrar så hårt, jag då är det skönt att bara slänga ihop en ruta eller två. Ett beronde som inte drabbar så många.

Jamen det här var ju klämkäckt! not! vet inte om jag har något roligt på lager just nu. Ska se om jag kan få tillbaka min virkning som vår katt tagit i besittning, eller beliggning för att vara exakt.

Skolarbete har jag nu upp över öronen. Skyna långsamt, skynda långsamt.

Annapanna

no brain, no pain

Postat 2015-11-02 11:58 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons