Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

nytt stök

Jag borde nog röja lite. Det här är alltså mitt sybord. Här ligger det som ska fixas igår, iförrgår och lite längre än så.

Skulle jag ta en timme av mitt liv att gräva mig ner tillsymaskinen och sedan lugnt och metodiskt sy av lite så skulle det lösa sig. Men jag väljer alltså att ta ett kort på eländet och gnälla lite här.

tror ändå att det gav mig inspiration att göra lite nytta trots allt.

på återseende.

Postat 2015-08-14 14:20 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

textillärare på låtsas

Jag är en sådan där textillärare som inte bör finnas. En sådan som elevernas föräldrar inte vill ha. En sådan som kommunala skolor inte anställer. En sådan som staten inte vill ha. Jag är inte äkta vara. Jag är en kvacksalvare inom mitt gebit. Jag har inte den där examen som krävs och inte heller det där pappret som visar att jag är behörig.

Jag har jobbat med utbildning sedan jag slutade gymnasiet 1985. Jag har hållit sykurser, hjälpt folk via telefon. Jag har utbildningar i coachning som ju är en form av pedagogik (2 år), otaliga kurser i konfliktlösning, genustänk, etniska och etiska skillnader, motivation mm. Snart är jag klar med min utbildning till ämneslärare. Jag kan inte tillgodoräkna mig något av detta. Inte heller det faktum att jag nu jobbat ett antal terminer i ämnet. Såklart lärare ska vara utbildad och ha en gemensam grund, men finns det inte ett enklare sätt? Mycket av det jag behöver som lärare är inget som lärarutbildningen tillhandahåller enligt lärare i min närhet.

Så vad är viktigast?  Vad är det egentligen som definierar en bra lärare? Vilka kunskaper behöver jag mera, och varför kan jag inte läsa dem som kurser.

På torsdag börjar terminen för lärare (och mej). Längtar efter alla barn, mina kollegor och att få hålla på med det jag älskar med  elever.

en hallowenmask som tog 30 min och fixa inför en fest. Alltid kul när barnen har lite framförhållning. *ironi*

Postat 2015-08-09 16:43 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

manglande bekymmer

Visst problem har en tendens att bli onödigt stora. Jag har en mangel, eller hade det beror på hur man ser det. Först ärvde jag en mangel av mamma. Ett stort åbäke som  levde för att trilskas vid arbete. Så ut med den. Bara att bära uppden från källaren var ett företag av stora mått. Ta isär? Jodu det  gick att ta bort någre delar men det mästa satt ihop så bra att det blev en redig stor klump. Det var inte läge då att tjata om en ny liksom.

Då går det alltid att använda grannens! Fast det var inte heller gjort i en handvändning. Jag brukar ha nyckel dit, men just nu så behövde snickaren den bättre. Så när jag väl kom in, var mangeln inte där. Muttrade mitt mantra "jag svär inte, jag svär inte, jag svär inte" . Jag frågar han som sköter fastigheten var mangern är. Han tror att det inte finns någon mangel i det huset. Frustration!  Så jag ringer min granne. Nej fel, jag kontaktar min granne via ett chattprogram. VAR ÄR HUSETS MANGEL! Nämen den är väll i huset, om inte är den hos fastighetskötaren.

I väntan på fastighetskötaren beslutar jag mig för att fixa en ny mangelduk. Jag är nämligen trött på mangeldukar som passar bättre som hängmattor. Hur svårt kan det vara? Först kollade jag på typ ica. De har ju strykbrädor så varför inte. Vid lite random googlande så sprang jag på en på sortiment. se . Alltså inget märkvärdigt över det bara en vanlig sajt med vanliga grejer. Inge garn och tyg och sånt ens. Men det var två saker som fångade mitt intresse. Fraktfritt och 1-3 dagars leverans tid. Så jag beställde det jag skulle ha. Ja du vet, måste ju kolla hela stället hehehe. Så plötsligt händer det! Katsching ner i brevlådan snabbare en jag kunde tro. Och det var ingen konstig tjing tjong kvalité utan precis det man väntar sig.

Nej och hopp nu ska här manglas linnelöpare.

Postat 2015-08-02 14:14 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

sybingo

I början av sommaren surfade jag på en utmaning som jag inte kunde motstå.  Sybingo hur kul som helst. Jag hittade idéen härhttp://fredrikapavinden.com/2015/june/sybingo-med-josefine-och-fredrika.html . Så under sommaren har jag handarbetat och #taggat . Massor har blivit gjort.

Just nu pustar jag ut lite med prästkragemormorsrutan vars mönster jag hämtat på bautawitch.se . Du har kanske sett dem. När man gjort själva blomman är det som att hålla i en struva. Mums tänker jag.

Postat 2015-08-01 00:48 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons