Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Det var lågt, flying Tiger of Copenhagen!

Tidigare TGR även kallad Tiger har bytt namn till Flying Tiger of Cobenhagen. Nu är det inte det som retar mig utan deras fula spel med lockvaror.
Lockvaror av denna typ förekommer på flera ställen men brukar bita butiken sig själv därbak.

Detta gäller deras garnskål. En skål i porslin med en skåra som en virvel vilket gör att garnnystanet håller sig kvar och inte rullar bort, iväg och under allt. 60kr inte helt fel heller då det inte är ovanligt att de går på flera hundra annars.

På hemsidan under nyheter finns bild på skålen. Jag tänkte jag skyndar ändå, de är efterfrågade. Inte fanns det någon inte. Så jag frågade när och om det kommer in flera. Följande svar fick jag: Ja de där, de är ju en återkommande kampanjvara och när vi ska beställa får vi max hem 10-12 st och de är slut på bara ett par dagar.

Hmmm, nyhet och återkommande kampanjvara är olika saker för mig. Att dessutom butiken inte kan/får ta hem hur många de vill för att det är ett begränsat antal retar mig också. Kommer ihåg när jag kom i kontakt med fenomenet inom elektronikjättarna. Så gruveligt irriterande.

Som så ofta händer när jag blir upprörd så fick jag en snilleblixt och kanske kan jag göra en själv helt enkelt. Irritation är en bra kraft till kreativitet om den används rätt.

// Anna

Postat 2018-01-06 15:18 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Julkalender #3

Idag blir det lite nöjespyssel. Jag har i många år stört mig på att jag har så fula karottunderlägg. De i kork eller järngaller fungerar till vardags men till helgdags är det taffligt.

Att jag sedan fick ett utmärkt tillfälle att använda min små clips känns bra. 

Den här tekniken heter "quilt as you go" , det kan nog närmast översättas till. Nej, jag vet inte hur jag än tänker blir det hänsyftningsfel. Allt i ett, fodra på en gång, quilta under arbetets gång ja välj själv.

 

1. Rita en mall. 1 hexagon (sexhörning) och ytterliggare en med två cm sömnsmån på varje sida.

Tyg till framsida, tyg till baksida och mellanlägg. Till mellanlägg har jag valt bordsfilt men det är en smaksak.

2. vik och gör i ordnin alla hexagoner med mellan lägg och allt.

Sy en stickning vid mötet framsidetyg och baksidetyg.

Sicksacka ihop dina hexagoner till en så kallad blomma. Sy fast ett hänge om du vill.

Så här blev mina.

Här hittar du en mer detaljerad beskrivning än min.

Steg för steg

Postat 2017-12-03 10:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Julkalender #2

Önska dig en julklapp. Luta dig tillbaka för en stund och visualisera att du sitter där på julafton och får ett helt oväntat paket. Tänk vad skönt om någon bara kunde köpa nått så där personligt som passar perfekt. (älskling, fotmassage är ju skönt)

I dagens adresserade reklam kom en liten tidning som innehåll både det ena och det andra. Ett ändsticks set (rundstickor) , lite lyxigt så där. Jag skulle inte bli direkt besviken om det låg under granen. Är så trött på att inte ha rätt längd eller rätt grovlek.

https://panduro.com/sv-se/produkter/sy-sticka/garntillbehor/garntillbehor/andstickor-set-rod-982900

Egentligen tycker jag att du idag bara ska unna dig att segla iväg i fantasin, kanske behöver du faktiskt ingenting. Vilken miljövinning!!

Kram på´re

Anna

Postat 2017-12-02 09:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Julkalender #1

I skuggan av tv-kalender, chokladkalender och snällkalendrar tar jag mig friheten att presentera handarbetets egen myskalender. Inga uppmuntrande gliringar om att sticka 12 par mönsterstickade knästrumpor innan jul. Nej, det här är tänkt som en liten oas i julstressen.

Jag hälsar dig välkommen vem du än är och hoppas du ska finna glädje. 

Egentligen borde man öppna lucka 24 först. Jamen tänk, idag är det 24 dagar till julafton. Jamen då öppnar vi lucka 1. Inte helt logiskt.

Det finns en kategori tvprogram som kallas livsstilsprogram. Tex Gokväll som visas i rutan år ut och år in. Min favorit är Strömsö . Nu kan mitt omdöme grumlas något av det fakto att finlandsvenskan som pratas skruvar upp mysfaktorn. Ja ni vet, det är Mumintrollen för vuxna. Tänk va less de ska vara på den jämförelsen. Nå, tillbaka till programmet. Jag har flera gånger låtit mig inspireras av deras pysseldelar. Så sent som idag tittade jag på när de förklarade hur man stickar en lettisk fläta.

Om du inte redan upptäckt Strömsö så är det dagens tips. 

// Anna

Postat 2017-11-30 22:46 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Reflektion från stora Nolia i Piteå.

Idag tog vi en sväng om Piteå för att besöka Sveriges största mässa. Alltså jag tar det en gång till, Sveriges största mässa. Imponerande.  Här finns det mästa, allt från husbilar och traktorer till vibroplatter och trädgårdsväxter. Jag göttade i hantverk men upptäckte till min bestörtning att handstickade ullvantar med allehanda mönster och även lovvikavantar kostade 200kr paret. 

För att fritt citera Marilyn Monroe vill jag bara säga "för den summan skulle jag inte ens kliva ur sängen". Nu ska ni inte tro att det är så löjligt billigt i övriga Norrbotten. Storforsen utanför Älvsbyn tog vad jag anser en bättre summa på 350 för mönsterstickat och lite mer för lovvikavantar. Ganska märkligt att Lovika är dyrare då man svänger ihop ett par på kort tid.

När jag var på vantutställningen i Kiruna förra veckan lärde jag mig massor om historia och utformning. Har ni vägarna förbi rekommenderar jag ett besök i stadshuset och ta del av en kulturskatt. Tänk att förr begravdes samer med finvantarna på, bara för lite kultur sådär.

utsikt från världens längsta linbana i Västerbotten. Att sakta glida fram i nästan total tystnad. Det är slow living när det är som bäst /Anna

Postat 2016-08-07 21:50 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

"ordning på torpet"

Jag har köpt verktygstavlor för att organisera mig lite. Risken är att jag organiserar jättefint men när jag väl är uppe i en kreativ process som blir inte verktyget tillbakahängda. Det har dock gått någon vecka och det verkar fungera rätt bra. Nymera hittar jag rätt sax när jag behöver. Det finns måttband där det ska vara.

För er som sett bilder på mina kreativa hörnor tidigare vill jag bara upplysa om att det fortfarande ser ut som en manisk samlare bor i mitt hus. Jag kan nog självdiagnostisera mig till en samlare på gränsen till manisk, ibland.

2 veckor kvar till semester, eller sommarlov om man så vill. Eleverna verkar lite skoltrött och det är svårt att hålla glöden uppe. Jag ska byta sal inför hösten och allt material ska packas ner och transporteras någonstans jag inte vet ännu. Gäller att andas långsamt och tänka att det finns en plan och det kommer gå bra (himla bra att vara kristen en sån här gång, finns någon att lämpa över bekymret på licksom) :) .

Jag har nu gått mina kurser och har behörighet i ämnet textilslöjd. *jippi*. Nu är det 30p textilrelaterat och en massa P i pedagogik. Alltså runda slängar 4 år kvar...

Just nu försöker jag att göra klart en massa påbörjat och bland annat två sjalar i kärleksknutar som jag lärde mig på syfestivalen.

Postat 2016-05-31 21:09 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Bionic Gear Bag "planering"

Jag syr så det ryker. Det är mantlar och klänningar. Jag har ett mål. När jag är klar med detta ska jag roa mig och sy en Bionic Gear Bag. Jag tänker unna mig att köpa mönstret och jag ska sy den helt och hållet till mig själv. Har du missat denna speciella mojäng som går som en löpeld runt klotet så kan du titta här:

http://www.rikstacket.se/hett-att-sy-just-nu-bionic-gear-bag-sommerskans-verktygslada/

Genom att läsa på diverse bloggar så verkar den vara lite micklig att göra, men har det skrämt mig förut? (jepp, massor av gånger) Fast det är till mig själv så då kan jag unna mig att misslyckas hur många gånger som helst, så det så!

Nä nu ska det fortsättas att sy, det här är inte mycket till klänninng:

Olika arbetssätt. Jag klipper gärna ut många plagg på en gång och syr alla jämnsides. Som tillexempel nu. Jag har 4 klänningar utklippta och samtliga är i olika stadier av "färdig". Jag har en halvsydd mantel. Men det är inga UFOn på någotvis. Jag jobbar på samtliga. När det ska strykas har jag ofta en hel hög så jag stryker så mycket som möjligt på en gång. Det enda som egentligen talar emot detta arbetssätt är att det blir många trådbyten i maskinen :) Jag kan ta det, maskinen har nålpåträdare. hahaha.

Ja som sagt, bäst att brassa på Bruno lite till.

Tid att sy är bara en fråga om prioriteringar och planering.

Anna med gasen i botten och mår toppen.

Postat 2015-05-09 17:06 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

bryta nyårslöftet?

Vet inte om jag klarar mitt nyårslöfte. Jag lovade att inte starta ett endaste nytt projekt. Jag glömde dock att besvara några viktiga frågor. Vad är ett projekt? Om någon ber mig fixa något?  Om det innebär att lagret hemma minskar? Om flera ufon blir klara? Funderingen dök upp i dag då en kollega ville ha några vita snöflingor till skolan. Hon fick syn på de här.

de är virkade av silvrigt garn candy. Tänk att gå in i en garnbutik och endast köpa ett litet nystan för 9 kr! Veckan efter var jag in och köpte garn för betydligt mer, men det är en helt annan historia.

Dags att jobba på högen av projekt. Fast vilken hög ska jag börja med :)

Tjo och tjim med full fart på det nya året.

Postat 2015-01-12 20:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

ett UFOår utlyses!

Nytt år och nya utmaningar, eller rättare sagt gamla utmaningar.  Några kanske minns att förra året var "prova på en ny teknik i månaden"på samma vis avlade jag ett nytt löfte i år. Inga nya projekt ska startas under året. Däremot ska flera färdigställas.  Hög efter hög av halvfärdiga projekt ska försvinna. 

Undantag som måste göras är för skolarbeten, men de har alltid ett datum de ska vara klara så det löser sig själv.

Någon fler än jag som har en utmaning för det nya året? Rätt så praktiskt eftersom många vänner på sysidan brukar påminna mig under året. 

Vid inventering ser jag nu att det är många projekt i högarna som inte kommit längre än en skiss och några mått.

knitty graffity från Sundsvall, och jag är helt oskyldig.

Postat 2015-01-02 20:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

försvunnet handarbete?

Jag är säker på att jag inte blivit tokig. Jag är precis lika galen som jag alltid varit. Det hela handlar om mina African flowers. Mina 188st african flowers för att vara exakt. Jag räknade två gånger och det var 188st. Nu när jag nästan är klar med alla då saknas det 5!! De är puts väck. Jag har sökt under det mästa, tänkt så det knakar, sökt i och bakom. På jobbet, på kyrksalen och hemma. De står icke att finna! Okej, det är kanske inte hela världen att virka 5 till, men det retar mig att de försvunnit. Det är som ett mysterium.

Jag är fullkomligt säker på att jag inte räknat fel. "allt som inte är stulet kommer tillbaka" jamen då får det gå fort för nu vill jag bli klar med den här filten som jag egentligen inte behöver. Filten jag har lagt ner massor av timmar på och köpt en massa snuttgarn för 5-10kr nystanet på myrorna.

Inte kan jag visa någon bild på dem som saknas heller. För de är ju just försvunna. Gaaaaa, jag tror jag hetsar upp mig lite för mycket över det här. Det är "barra" att knåpa ihop 5 till och släppa grejen. Men nja, hmm, schiii, det var som retsamt.

och vill jag inte det kan jag alltid sticka klart den andra vanten till den här lapplandsvanten. Det lila färgat av mig med ullfärg. Det grå färgat med svampar. Det bruna och blekrosa är köpta så.

Anna i ett vitt vinterland.

Postat 2014-12-22 19:50 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons