Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

en regnig dag.

Nu skulle då sommarlovets frid lägga sig över mig. Betygen är satta och eleverna fått gått hem. Då visar det sig att jag inte fått godkänt på min sista uppgift. Den var inte tillräckligt didaktisk! Didaktisk! för det första så kan jag inte vara mer didaktisk än att försöka besvara frågorna vad, hur och varför. Sedan är det referenserna, jag är verkligen ett alvarligt inlärningsproblem kring dessa. Nä det här med universitet känns mig övermäktigt. Nya tag och infallsvinklar får bli i morgon då jag mailat ut min text till sånna där människor som verkar kunna sånt här :) på min lärares inrådan. (undra om även hon verkar ge upp på mina tafatta försök till ett akademiskt språk och tänkande).

För att undertrycka min avogt inställda känsla mot dagens motgångar så provade jag ett annat experiment. Jag smälte pärlor i ugnen, kanske inte direkt syrelaterat men pyssligt roligt var det.

En liten snabb guide.
1. olja in en skål. (jag tog en glasskål)
2. fyll på med smältbara rörpärlor tex hamapärlor. Tryck upp pärlorna efter kanten så att det i bästa fall bara blir ett lager pärlor.
3. in i ugnen ca 10 minuter i 200gr
4. låt sedan allt svalna innan du lyfter ur din nya skål ur den andra.

Men tro för all del inte jag jobbar med riktigt handarbete också. Det är som vanligt flera projekt på gång. Ett som är precis nystartat är att sticka en sommartröja. (okej, blir kanske klar till nästa sommar). Just nu har det inte blivit så mycket på den, så jag får återkomma med bild senare.

En deppig Anna

Postat 2015-06-22 20:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Struthätta anno 2015

Under veckan har vi haft tema medeltiden på skolan. Jag och en grupp högstadieelever har sytt struthättor. Struthättor som skulle kunna vara modern idag. Med tillstånd av mina elever publicerar jag även deras verk. 

kanske användbar vid cosplay.

8 tassavtryck som vandrar upp för ena sida, hur sött är inte det?

till någon som gillar Zelda, eller?

Denna struthätta har ca 3 m lång strut. Varmt och mysigt runt halsen.

Jag som syr en struthätta som sonen på första bilden ska få när han "lajvar" vill behålla lite mer medeltidskänsla fast det är fleece. Fuskpäls kändes helt rätt.

Nu är det dags att ta fram något sommarprojekt, varför inte filten jag började virka förra sommaren.

Kram Anna

1300 tal
Postat 2015-06-11 23:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Symaskinen spinner som en katt.

Jodå, nu har maskinen fått rejält med smörj. Fast det är något med backen som är knas fortfarande, den matar inte som den ska. Hur som helst så blev det lite brådis att bli klar med Isidors gabeson som han ville ha på en maskerad han skulle gå på. Jag satt t o m och sydde det sista på plats. Hans kostym fick pris för bästa mask, vilket var plåthjälmen jag inte sytt. Känns bra ändå att den är klar så när som på lite snöring för stängning.

För att för göra något enkelt och snabbt har jag sytt detta gula kuddfodral av en gammal blus köpt i Hong Kong. Inte jag som var där.

Sedan hittade jag ett fantastiskt tyg. Jag kan inte bestämma mig om det är snyggt eller gräsligt. Tyget räckte precis till två fodral.

Det är bara att fortsätta att jobba på med liggande projekt. Att se tyglagret krypa är en befriande känsla.

Tack och godnatt

Anna

Postat 2015-06-07 23:25 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

4 klänningar och ett mönster.

Mönsterkonstruktion är ett vanskligt arbete. Av någon anledning blir det sällan som jag tänkt. Då är det bra att sy en provklänning.

alltså den blev inte alls bra. Den där tuten längst fram drar blickarna till det område på kroppen jag vill dölja. Så tillbaka till mönsterbordet.

Det blev en ny klänning där jag lekte med tyget. Mina klasskamrater gav den namnet "negligén". Pillrigt att sy men tämligen roligt resultat. Nu lite finlir på mönstret och test i ett helt annat tyg.

Det här exprimentet som var tänkt att bli helt gräsligt, blev en jätteskön klänning jag verkligen kan tänka mig ha på jobbet. Ska kanske korta den lite bak bara.

Så var det dags för grand final! Klänningen med stort K. Mitt masterpiece. Klänningen som skulle höja mig till skyarna och ge mig högsta betyg.

Trummvirvel tack!

Nu visade det sig att den känningen fick så många nedslag så jag rent utav skäms. Infodringar, hållningar, fållar, tygvalet. Det var många fel. Knappast något för ett topp betyg. Inte ens mitt broderi på klänningen kunde rädda den. Den fick egna nedslag.

Så jag är inte det syproffs som jag hoppats.

Drar filten över huvudet och surar lite // Anna

Postat 2015-06-01 22:37 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons