Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Frivoliteter.

Frivoliteter... smaka på ordet. Det är ett lustigt ord. Jag tänker så här när jag hör ordet. Det BORDE betyda en kvinna på 1800talets senare hälft som var alldeles för frimodig, som inte satt tyst i ett hörn och broderade dukar utan lade sig i "männens" värld. Lite surt säger en snorkig adelsfru: "men vad är det för frivoliteter hon tar sig för, hon borde veta sin plats"  Direkt taget ur någon härlig kostymfilm från England. Men nä, det är ett pyssel. Man stickar inte, man virkar inte, man knyter inte, man SLÅR frivoliteter. Det blir små små arbeten. Jag tror, eller är ganska övertyga att jag har några exemplar av små runda plättar i mitt linneskåp som ligger till sig. Nu har jag dock fått en abnorm känsla över att jag MÅSTE prova själv. Jag har inte en susning hur det går till. Så en sväng till biblioteket får det allt bli. Ska ändå lämna tillbaka alla de lapptäcksböcker jag lånat, bläddrat i och sedan insett att jag bara mååååste testa katedralfönster och rosengömma. Å, hur blev det med mended heart jag skulle göra. Eller det där romantiska lapptäcket av gamla dukar men även med några "lone star" på. I rött och vitt... Näää jag vill inte ha, jag vill bara göra. Kanske någon jag känner kan tänka sig att gifta sig eller nått sånt så jag får göra ett storjobb..

Knypplingen som jag inte hinner med, den skulle jag gjort klart kanske. Korsstygnsbroderiet, från 1992 typ. Tråååååkigt!

Sticka benvärmare av det där mysiga ullgarnet som bara ligger?

Inte börja på något nytt, bara göra klart det som finns hemma. Inte börja något nytt, bara göra klart påbörjat. Inte köpa mer material, bara jobba på allt som finns hemma...

Men drömma går ju :)

Anna med högspinn på pysselhjärnan.... inge mer kaffe här!

Postat 2013-12-29 19:00 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

God fortsättning!

Ledighet och pysseltid. Renoveringen är klar av tre sovrum och vi har börjat flytta runt i huset igen :) Nu börjar det bli så städat att jag faktiskt får plats att TÄNKA. (läsa kriera) Julafton är inget hinder. Mellan julmat, klappar och nattmässa han jag äntligen göra hegagonlampan klar! Jag har fått några meddelanden om att man med nyfikenhet väntar på resultatet, vilket jag tackar för. Så på julafton fick jag då i julklapp mitt efterlängtade paket från Clas Ohlson:

Rullkniv och skärmatta. Självklart måste den invigas. Det blev till att "rulla" av tyget med stjärnor på istället för att klippa. Mycket effektivt må jag säga.
Fram med Gamle brunen (ja det är vad min Pfaff kallas) Den var lite sur och vresig och ville inte alls vara med. Riktigt seg skulle jag säga. Men med lite TLC (tålamod, långsamt och coca cola) blev det klart till slut och här är resultatet. En tänd version och en släckt:

Så igår så slängde jag fram ett sexpack på bordet...

Titta inte sååå noga, för då går det att se att på två av hexagonerna har jag gjort fel på varv tre. Men jag känner mig övertygad om att det kommer att funka bra ändå. OM jag då inte ska påpeka det hela hela hela tiden för alla.
Idag tog jag mig en promenad på stan för att springa in på Ohlssons Tyger och köpa dragkedjor. Det var inte så enkelt. De hade EN kvar i rätt längd. Ingen klänningskedja, bara delbara. Nåja, jag får snurra ihop nått så det blir bra. Behöver träna på att sy dragkedjor känner jag.

Så hej å hå
nu vi gå
mot nya pyssel
ta först en nyårstryffel :)

// Anna

Postat 2013-12-26 17:51 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

African Flower

Jag skulle göra klart hexagonlampan innan något annat. Men jag har hamnat i en "jag måste fundera hur jag gör sedan" situation. Så därför så kunde jag bara inte låta bli att prova virka en African Flower. Hittade mönstret på internet och det stämmer rätt så bra, fick lägga till några smygmaskor och luftmaskor istället för stolpar för att det skulle gå ihop. Undra just vad jag ska göra med ett gäng sånna här då?

Snart är det julafton och jag har inte ens börjat på de "hemgjorda" klapparna. Känner lätt panik. Kan ju alltid köpa nått hemmagjort på Erikhjälpen för att ge bort. Vem sa att JAG måste gjort det hemmagjorda hihihi...

// Anna med små horn i pannan.

Postat 2013-12-16 14:48 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Vilse..

Idag blev jag skickad på Clas Ohlson för att köpa... Nått trist till snickarn och lite grejs till elektriken. Mitt där bland borrar och bits och annat totalt ointressant föll min blick på en liten vägg. Plötsligt inser jag att de har gömt undan en massa intressant pyssel för en handarbetsnörd som mej. Rullkniv, matta för rullkniv, öljetter och div verktyg. Jag köpte inget men är säker på att min man *host* :-) kan hitta tillbaka till hyllan. Om inte, så skickas härmed en bild!

// Anna

Postat 2013-12-08 20:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Nu räntar det på..

Tiden springer mot jul. Renoveringen hemma fortskrider och det är tapetsering och listsättning denna vecka. Jag får jobba med små projekt för att få plats. Men vad gör det, jag får handarbeta. I lördags skulle vi gå på besök. Ville int komma tomhänt så det blev till att virka ett gäng hjärtan och sno ihop en liten decemberkreation :)

Postat 2013-12-03 10:15 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons