Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Äntligen är mattan klar

Det tog en fasligt lång tid men nu har jag bonkat klart matta nummer två. Det var så lite kvar så jag rymde från värmen och tog en stund i källaren. Nu kan jag börja på nästa matta som är bestäld. Tre meter med segelbåtsmotiv. Jag får återkomma när jag fått till första rapporten. Det ska bli så spännande för något liknande har jag aldrig gjort. En riktig utmaning.

Jag höll på att virka en sommarväska, inte heller den har jag gjort klart. I kväll har jag tagit fram den och börjat sammanfoga de sista rutorna. Men det är en del jobb kvar ändå. Får skylla på att jag inte sa VILKEN sommar den skulle bli klar.

Trist med blogginlägg som saknar bild men som sagt, det får komma lite senare.

Postat 2013-07-28 20:59 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Allt med motor.

Förra helgen var det SMdeltävling i Sundsvall i Dragracing. Jag var där som biträdande tävlingsledare. Märkligt nog så blev det lite annat att göra med. Först ville kassören ha nya gardiner till sitt krypin. Jo, jag kan hålla med om att de med volanger var något kinky så det fixade jag. Sedan kom statern och ville kapa ärmarna på sin skjorta. Jag vägrade att "bara klippa av"! Nej lite ordning får det vara så jag fixade till det så det såg bra ut. Lite primitivt när jag inte hade strykjärn på plats. När jag var klar med det så började det nästan ringla en kö av blyga killar med lite behov av syhjälp. Systugan fick packa ihop så vi kunde "leka" med riktiga motorer :)

Postat 2013-07-27 10:31 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Kan du sy?

Kan du sy? är en fråga som jag får lite nu och då. Som svensk med jantelagen vilande på mina breda axlar gäller det att hitta ett bra svar. Mitt brukar vara: Jag är utbildad sömmerska och har lång erfarenhet av att sy, så jag är inte helt borttappad framför en symaskin. Nu har det hänt igen. Två gånger på kort tid dessutom. Ska jag knyta ihop säcken och börja erbjuda sömnadstjänster igen? Det är rätt trist att byta dragkedjor och sånt men i ett stigande miljötänk så är det faktiskt bra att inte bara slänga kläder för en dragkedjas skull. Kan jag dessutom få en lite slant efter skatt och sånt så är det inte helt fel. Får fundera ett varv till....

Postat 2013-07-26 15:07 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Källarväder.

Jag är ingen värmesökare. Idag är det så där kvalmigt varmt. Visserligen "bara" +20 på termometern men inte ett moln på himlen. Vad passar bättre än att smita ner i källaren och laga vävstolen och dunka, dunka lite. Fast nu är det matlagning och sedan har jag lovat barnen att vi ska åka och bada en sväng. Men ikväll så.... Så har jag låtit sedan sommarlovet började för barnen. Det har blivit mycke lite pysslande. Det ska ätas och fikas, ringas kompisar och fråga, fråga, fråga. Men visst är det härligt att njuta av sina barn nu under sommaren. Snart börjar skolan igen och då återgår allt till det vanliga igen. Jobba, sköta hemmet och pyssla i en härlig kombo :)

Postat 2013-07-12 14:23 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons