Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

frivolt med frivolitet...

I morse klev jag upp kl 5. Tanken var att hinna få lite egen tid och därmed få lite fart på frivolitetsknutarna. Okej, det gick inte så bra. Resultat: Klipp av skiten och börja om från början :) Men jag tänker lite så här. Det är bara på´t igen. Till slut ska jag nog få lite klarhet i hur det funkar. Kolla lite mer filmer på youtube. L ä s a  l å n g s a m t  i  b o k e n.

Tar en virkpaus. Appropå virka. Idag var jag in på Cias Garn här i Sundsvall. Hade lust att säga, jag tar allt lila garn du har. Besinnade mig och bestämde att jag ville testa det där trikågarnet som heter Zpagetti. Som TUR var hade hon inget hemma i lila. Så jag kan fortsätta att nöta på lagret hemma av pyssel. Undra just när jag ska sy klart de saker som jag faktiskt verkligen behöver:
Överdrag till knyppeldynan
3e sonens överkast (klippt och klart så långt)
"huvar" till mina symaskiner som inte har "hard top"
Nya överdrag till kuddarna åt pojkarna i fuskpäls
Väggar till sonens "borg" under sängen
Alla trasiga jeans som ska lappas
etc.

Hmmm vart lade jag virkningen nu då....just ja, handväskan.

Trevlig kväll önskar Annapanna

Frivoliteter frivoliteter
Postat 2014-01-25 18:49 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Slå frivoliteter.

Här kommer jag och klämmer in mig bland vårt kära pulvertrolls gedigna uppsättning av blogginlägg :) Jodå så att...igår skrev jag ett blogginlägg och när jag precis var klar så blev det knas och vips så var det inte ens en tummetott kvar. Nytt försök i dag då. Det handlar om de här frivoliteterna jag bestämt mig för att prova på. En ring har jag fått ihop. Picoterna är olika stora och jag är lite tveksam hur jag kommer vidare. Alltså en härlig utmaning :)


Min start är alltså den "guld"färgade tråden PÅ boken. Det stod klart och tydligt att man inte skulle göra för stora picoter. Det är alltså de där öglorna, varav en är allt för stor. Tur jag använder så tunn tråd att det inte syns om jag vänt alla slag åt rätt håll. Jag tränar dock vidare och kan snart (förhoppningsvis) lägga ett nytt handarbete till "jag kan" högen.

// Anna

frivoliteter
Postat 2014-01-21 20:09 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Därför tycker jag så illa om Desigual...

Jag erkänner, jag är så otroligt avundsjuk. Jag vill ha typ allt de gör och gjort. I mitt sinne tänker jag, men hur svårt ska det vara att sy själv? Vi backar bandet. Jag utbildade mig till sömmerska 1986/87. Vet ni vad som var modernt då? Förutom dubbelknäppt, höga midjor, gräsligt höga axelvaddar, löjligt överdrivet lappade jeans, ridbyxor, så även "lapptäckstyger" vi sydde kläder av gamla jeans och även andra tyger. Känns det igen? Det är lite av Desiguals varumärke tycker jag. Deras kappor. Ahhhh så snygga. Dessutom till en "välväxt" (läs: fet) kvinna som jag är det något svårt att hitta deras kläder för min size. Nä, jag blir helt enkelt lite putt. Dessutom är jag på tok för snål att köpa deras designade kläder.

Nä jag får återgå till mina afrikanska blommor och fundera på hur jag ska göra med "Desigualproblemet" :)

Postat 2014-01-14 21:18 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Det är lite trassligt nu.

Jag har fått min bok om frivoliteter. Jag har fått mina skyttlar från Kina. Jag har tråd i alla kvaliteter. Men det är två saker jag inte har. Tid och ett bra rättstavningsprogram. Det senare var lite som en kram till Pulvertrollet om bloggning. Jag VET att jag stavar som en kratta. Blir det för störigt så låt bli att läsa då. Så var det tiden! Jag har verkligen torsk på tid. Jag jobbar 80 % på skolan och hej å hå vad det inte blev tid över till något annat än "måsten". Idag på lunchen tog jag fram virkningen bara för att jag höll på att spricka av handarbetsabstines. Det är lugnt, mina kollegor tycker det är rätt kul med en textillärare som bara mååååååååste handarbeta för att inte bli fullständigt galen.

Tjo och tjim, nu ska jag leta rätt på lite önskade mönster inför morgondagens lektioner...

Anna.

Ps. skytteln har fått tråd. Det är nära nu....

Postat 2014-01-14 17:02 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Evighetsprojekt?

Om man googlar på evighetsprojekt får man 47 200 träffar. Väljer man så att titta på bilderna så är det överhängande stickat, virkar och lapptäcken i en lång kavalkad av olika projekt. Varför har vi en förmåga att kalla det evighetsprojekt så snart det inte är något man kan slänga ihop på en kafferast. Varför kan vi handarbetsnördar inte unna oss att DET TAR TID. Vila i vissheten om att det är många timmar av kärlek som ska handarbetasin i projektet. Likväl som slow-fashion blivit populärt så kan vi kanske bara acceptera att vissa saker kräver sin tid för att det ska bli ett gediget arbete. Glädjen när man är klar. Känslan över att gjort något ordentligt. Jag pratar inte om UFOn de där projekten som göms och glöms utan de projekten som faktiskt tar lång tid att få klar. Det kan bero på tidsödande mönster, ovan teknik, stora projekt. Oavsett vilket så slår jag ett slag för det långsamma projektet som kräver tålamod och envishet!

Ps. en påminnelse till mig själv :)

Anna funderar igen.

Postat 2014-01-05 15:52 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En stickad kanin.

Oj oj, nu börjar skolan snart igen. Dags att göra klart prototypen för vårens stickprojekt. Tja, inte vet jag om det blev så bra men det duger gott.

Jag vet inte vad jag ska säga, men det går att fixa till öronen mer..

Jag hämtade beskrivningen härifrån:
http://stickaboo.se/2013/03/26/en-vilopaus/

// Anna "stickerut" :)

Postat 2014-01-05 14:52 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Födelsedag och Sytävling.

Jo jag brände på lite med min rubrik :)
Sytävling har de precis gjort reklam för på TV4. Ska jag söka? Nä det är inget för mig, jag gillar INTE bli synad i sömmarna. Men jag är övertygad om att det finns massor med människor här på denna sida som skulle komma långt, ja kanske till och med vinna en sådan tävling. Så SÖK SÖK SÖK! Här kan du läsa mera. http://www.tv4.se/tv4/artiklar/nu-s%C3%B6ker-vi-deltagare-till-sveriges-st%C3%B6rsta-syt%C3%A4vling-52aeb213c45948fb89000001

Födelsedag, ja min faktist. Den var igår och även om jag ville hänga här lite så fick jag vara lite social i det vanliga livet och umgås med goda vänner :) Det funkar det med. Min man hade klurar extra och faktiskt hittat något riktigt bra. Han köpte en en märkpenna som jag kan ha när jag markerar på tyg. Jag har gnällt ett tag att jag har slut på pennor och bara de gamla traditionella kritorna kvar som är bra svårarbetade. Som vanligt så hittade han min present på Clas Ohlsson men jag har sett att de finns på fler ställen som själjer byggmaterial. Extrastiften innehåller röd och gul som funkar utmärkt på tyg.

Jag har också ägnat mig åt lite boksurfning. Den där Bokbörsen.se var ju inte alls dum. Nu har jag två lapptäckesböcker och en om Frivoliteter i min ägo. Kvällslektyr när den är som bäst.

Har även testat ebay för första gången i mitt liv och väntar nu på Tatting Schuttles det vill säga Frivolitets skyttlar från kina. Hoppas de kommer fram.

// Anna som önskar alla ett fantastikst nytt handarbetsår!

Postat 2014-01-04 12:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons