Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Evighetsprojekt?

Om man googlar på evighetsprojekt får man 47 200 träffar. Väljer man så att titta på bilderna så är det överhängande stickat, virkar och lapptäcken i en lång kavalkad av olika projekt. Varför har vi en förmåga att kalla det evighetsprojekt så snart det inte är något man kan slänga ihop på en kafferast. Varför kan vi handarbetsnördar inte unna oss att DET TAR TID. Vila i vissheten om att det är många timmar av kärlek som ska handarbetasin i projektet. Likväl som slow-fashion blivit populärt så kan vi kanske bara acceptera att vissa saker kräver sin tid för att det ska bli ett gediget arbete. Glädjen när man är klar. Känslan över att gjort något ordentligt. Jag pratar inte om UFOn de där projekten som göms och glöms utan de projekten som faktiskt tar lång tid att få klar. Det kan bero på tidsödande mönster, ovan teknik, stora projekt. Oavsett vilket så slår jag ett slag för det långsamma projektet som kräver tålamod och envishet!

Ps. en påminnelse till mig själv :)

Anna funderar igen.

Inlagt 2014-01-05 15:52 | Läst 4255 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2014-01-07 09:08   René Edwards
Så klokt! Men en trikåklänning som man vill ha till en helg, är en sak jag vill ska gå snabbt! Eller kläderna till barnen som växer snabbt. Men lapptäcken mm, nej det ska nog få ta sin tid. Just nu är jag inte där, de små projektens tid finns just nu för mej. De andra kommer nog sen. Det är en dröm jag har att se fram emot!
 
2014-01-06 22:10   Pernilla Fe
Jag håller med, det måste få ta tid. Målet för mig är inte att det går fort, utan att jag blir nöjd (och jag är petig). Sy ihop saker vill jag att det skall gå fort, men alla detaljer måste få ta sin tid.
 
2014-01-06 12:56   Annika Gustavsson
Precis!!

Håller med dig till 100% :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons