Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Äntligen inspiration.

Jag har länge velat sy nya kuddar då de gamla var solkiga och fula. Jag köpte för länge sedan innekuddar på IKEA, men sedan visste jag inte hur jag ville ha kuddvaren. Så i veckan som var tog jag en tur på stan och bara gick och hämtade inpiration.

En sväng på Myrorna gjorde att jag hittade en kudde med trasmattevävd framsida. Märkligt nog hade jag just stått på Åhlens och gnällt över den dåligt vävda trasmattan som var i samma kollektion. När jag kollar inslaget så är det både flistyg, trikå och inte alltid bomull heller. Nåja, den får hänga med ett tag, jag gillade färgerna.

Hur som helst så blev jag inspirerad och väl hemma så började jag leta i mitt lager av spets, band och tyg. Resultatet blev en stuvbit i vad jag tror är chenelle som jag fått av min granne. En virkad spets från farmors lakan. Ett bårdband som blivit över när farmors mor sytt örngott. Jag använder karborreband från Clas Ohlson på baksidan. Hade tänkt knappar men tyget är så glesvävt att det brukar vara svårt att få snygga knapphål.

Utan att veta om det så har jag med tiden förstått att farmors mor som dog året innan jag föddes var lika förtjust i lila som jag är. Nej jag ska inte tillskriva henne att vara galen i lila som jag är men ändå så har jag hittat trasmattor hon vävt, gardiner och alla broderade sängkläder i nämnda färg. Farmor muttrade annars bara något om "sista chansen".

Postat 2012-04-22 10:33 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lump är lump...

Här har klippts mattrasor. Det har blivit två stora papperspåsar. Golvvarpan står monterad på plats. Mattvarpen är bestäld och har kommit. MEN... varför alltid dessa MEN!! Nu är våren här och plötsligt är det 1000 saker som ska göras. Sedan kommer sommaren och det säger swish och så till hösten ska jag äntligen få dra på väven.

Äntligen hade jag även fått möjligheten att gå igenom min mammas garderob. De är "bara" nio år sedan hon dog. Det blev tre högar: lump, mattrasor och välgörenhet. Känslomässigt var det jobbigt men nu är det gjort, äntligen! De få plagg som funkar som mattrasor ska jag försöka komponera ihop till en matta som givetvis ska heta Karin efter henne. Hennes favoritfärg var rosa så där är utgångspunkten. Det som förvånar mig är att dagens kläder är av sån tvivelaktig kvalite att den inte ens duger som mattrasor utan det är ren och skär lump.

Läste att trasmattor är väldigt inne igen. Hmm har de hunnit varit ute? :) Nu när det vita, vita, vita ska ut så ska mer färg in. Jag blir lite stressad, jag har inte kommit till den vita delen ännu.

Min kamera har varit försvunnen. Eller min man tog vår kamera ut till bilen då han varit på olika event och sedan har det inte kommit in helt enkelt. Därför har jag inget piffigt kort att lägga in i bloggen idag.

Fast å andra sidan när det gäller syandet har jag faktiskt bara gjort sånt där trist men nödvändigt. Lappningar och lagningar. Inget nyskapande.

Glad påsk på er alla!

Postat 2012-04-04 11:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons