Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Textilslöjdens värld

Jag har idag fått nyckeln till skolans nya sal för textilslöjd. Så jag har flyttat kartonger, packat upp och försökt göra mig redo på det nya stället. Det är en fullt utrustad sal för hemkunskap. Jag delar den med en annan skola. Jag har under det senaste läsåret haft sämre lösningar än så.

Alltid enklare om man delar sal med någon man känner. Men jag får väll dyka upp som gubben i lådan någon av hennes dagar. Eller vänta nu lite här. Varför säger jag henne? Det kan ju vara en manlig hemkunskapslärare. Inte så troligt, men någon borde finnas. Ser för min inre syn en karl med blommigt volangförkläde med stekpanna i ena handen och stekspade i andra. Fy vad jag har förutfattade tankar.

I textilslöjden kryllar det inte precis med killar heller. Har träffat en, virkJohan, han satt på symässan och sålde sina böcker.

Tänk om man skulle kvota in män i textilslöjden? Undra hur slöjden skulle utvecklas? Eller skulle det vara att säga att kvinnor inte värnar om utveckling och en könsneutral slöjd? Skulle mina elever sluta brodera enhörningar då? Måste det ens betyda att en man skulle märka någon skillnad?

Ja det är ett exepel på vad jag kan fundera på istället för att läsa min bok om färglära. Kontrastfärger och komplementfärger bla bla bla.

Anna bakom katedern eller framför, kan vara på men ytterst sällan under..

Postat 2016-09-30 20:32 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

moccasiner

Moccasiner ska normalt vara sydda av tunt skinn, men jag kan inte säga att jag gjort ett par till tofflor. Det har blivit en del på sistone. Denna gång har jag fått ett par som passar mig perfekt! De är virkade i restgarn och garnet heter sport. 

Tillhexagonerna har jag tagit bautawitch.se ,sulan hittade jag på någon rysk sida som jag inte hittar tillbaka till.. Det känns lite så med vissa sidor, ena dagen finns de för att nästa vara spårlöst försvunna.

anna

Postat 2016-09-05 09:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons