Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Textilslöjdens värld

Jag har idag fått nyckeln till skolans nya sal för textilslöjd. Så jag har flyttat kartonger, packat upp och försökt göra mig redo på det nya stället. Det är en fullt utrustad sal för hemkunskap. Jag delar den med en annan skola. Jag har under det senaste läsåret haft sämre lösningar än så.

Alltid enklare om man delar sal med någon man känner. Men jag får väll dyka upp som gubben i lådan någon av hennes dagar. Eller vänta nu lite här. Varför säger jag henne? Det kan ju vara en manlig hemkunskapslärare. Inte så troligt, men någon borde finnas. Ser för min inre syn en karl med blommigt volangförkläde med stekpanna i ena handen och stekspade i andra. Fy vad jag har förutfattade tankar.

I textilslöjden kryllar det inte precis med killar heller. Har träffat en, virkJohan, han satt på symässan och sålde sina böcker.

Tänk om man skulle kvota in män i textilslöjden? Undra hur slöjden skulle utvecklas? Eller skulle det vara att säga att kvinnor inte värnar om utveckling och en könsneutral slöjd? Skulle mina elever sluta brodera enhörningar då? Måste det ens betyda att en man skulle märka någon skillnad?

Ja det är ett exepel på vad jag kan fundera på istället för att läsa min bok om färglära. Kontrastfärger och komplementfärger bla bla bla.

Anna bakom katedern eller framför, kan vara på men ytterst sällan under..

Inlagt 2016-09-30 20:32 | Läst 4273 ggr. | Permalink

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-10-13 14:11   Anna Söderström
Okej, det var en kvinna. En mogen kvinna. MEN efter höstlovet typ kommer en ny. Det är en kille. Jepp. Så medans jag tråklar fast hakan igen så kan vi alla begrunda detta en stund.
 
2016-10-10 19:38   Ann-Kathrin Carlqvist
Det tar många generationer för att få in "40-60"- fördelning inom många områden, tyvärr. Tjejer som vill gå typiskt "manliga" kurser/yrkesvägar råkar ut för samma dilemma, tyvärr.
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons