Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

snöstjärnor och nyårslöften

Okej, mitt tidigare blogginlägg var tydligen något provocerande.  Jag tänker därför bena ut vad det här med nyårslöften handlar om för mig. För många år sedan handlade mina löften om ganska klassiska löften. Motionera mer, gå ner i vikt osv. Vilket självklart funkade uselt då det inte var några konkreta löften. De senare åren har jag haft löften som varit tydligare och rimligare. 

Även om jag avlägger ett löfte så finns det undantag. Sedan är det viktigt att ta nya tag om det går lite snett ibland.

Så efter ett litet överläggande med mig själv tog jag beslutet att göra en kollega glad genom att virka lite snöstjärnor åt henne. Hon kommer att blocka och stärka, en rimlig kompromiss. Jag är kanske lite speciell.Nej, jag är fantastiskt speciell. I det här fallet betyder det att jag börjat på snöstjärna nummer ett och jobbar mig framåt i boken. Har lyckats hoppa över någon jag anser mindre passande, men det är med viss tvekan.

Nu ska jag kolla att allt är klart inför morgondagens textilslöjd. Knyta klart vänskapsarmband och göra garnboll. Ganska klassiskt för åk 3.

Fortsätt gärna kontakta mig, här eller via andra kanaler.

Anna virrpanna, kanske världens galnaste textillärare....

Postat 2015-01-15 22:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

bryta nyårslöftet?

Vet inte om jag klarar mitt nyårslöfte. Jag lovade att inte starta ett endaste nytt projekt. Jag glömde dock att besvara några viktiga frågor. Vad är ett projekt? Om någon ber mig fixa något?  Om det innebär att lagret hemma minskar? Om flera ufon blir klara? Funderingen dök upp i dag då en kollega ville ha några vita snöflingor till skolan. Hon fick syn på de här.

de är virkade av silvrigt garn candy. Tänk att gå in i en garnbutik och endast köpa ett litet nystan för 9 kr! Veckan efter var jag in och köpte garn för betydligt mer, men det är en helt annan historia.

Dags att jobba på högen av projekt. Fast vilken hög ska jag börja med :)

Tjo och tjim med full fart på det nya året.

Postat 2015-01-12 20:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

ett UFOår utlyses!

Nytt år och nya utmaningar, eller rättare sagt gamla utmaningar.  Några kanske minns att förra året var "prova på en ny teknik i månaden"på samma vis avlade jag ett nytt löfte i år. Inga nya projekt ska startas under året. Däremot ska flera färdigställas.  Hög efter hög av halvfärdiga projekt ska försvinna. 

Undantag som måste göras är för skolarbeten, men de har alltid ett datum de ska vara klara så det löser sig själv.

Någon fler än jag som har en utmaning för det nya året? Rätt så praktiskt eftersom många vänner på sysidan brukar påminna mig under året. 

Vid inventering ser jag nu att det är många projekt i högarna som inte kommit längre än en skiss och några mått.

knitty graffity från Sundsvall, och jag är helt oskyldig.

Postat 2015-01-02 20:54 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons