Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Ge mig tid att handarbeta!

Nämen nu känns det lite så här:

Just nu känns det verkligen så. Men jag har ju inte ens tid till att göra det. Ikväll...ikväll då borde det bli tid över för lite handarbete.
Bild källa: http://www.handverkarna.se/?p=5265

Postat 2013-05-18 17:12 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Ett riktigt UFO

Ja här kommer nu en bild på mitt äldsta ufo.

Det här broderiet fick jag i födelsedagspresent i början av 90-talet. Det är ett broderi gjort på en bild av min son som då var 6år. Presentgivaren dog tragiskt i en bilolycka några år senare. Jag tar fram och tittar på det ibland och sedan lägger jag undan. Undra om jag ens kommer ihåg hur korsstyngsbroderi går till. Förmodligen ligger även det i ryggraden någonstans. Det får ligga och mogna lite till. Kanske kan det blir en 30-årspresent till min son en dag.

Min lunor har kommit så nu ska jag bara vänta på sämre väder så drar jag mig tillbaka i källaren ett tag.

Kram Anna

Postat 2013-05-18 09:21 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

min nya kompis som fixar mattrasor i ett nafs <3

Idag har jag ringt och efterlyst mina lunor. De var försenade. Ute regnar det så det blir inge krattande. Alltså inomhusarbete. Det finns plats för lite handarbete. *jippi* Så jag provkörde mitt nya verktyg. Jag var inte så bra på det där men med lite övning så ska det nog lösa sig. Min man gjorde det första påslakanet så bra så då borde jag kunna också.

Så nu kommer det att gå fortare att få ihop mattrasorna. Det som tar tid nu är att klippa "musöronen" och nysta men det är det verkligen värt! Det dammar noll när man skär men när man sedan nystar blir det mer men då får dammsugaren vara i närheten så jag slipper få småklipp runt hela huset.

Tänk om berget av trasor som ska klippas nu äntligen kommer att krympa, det vore rätt bra.

Postat 2013-05-14 14:40 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Skånsk knyppling och en livlig fantasi.

Nu har jag varit på biblioteket igen. Lånade rubbet av knyppelböcker. Vilket bara var fem. En är om skåns knyppling. Där kommer det nya begrepp att lära sig. Treslag och fyrslag. De är som Vadstenaknyppling fast tvärt om. Vridning, korsning, vridning, korsning... Det fick ju min hjärna att sättas i spinn. Så nu har jag två teorier varför det blev så. (kanske 3)

1. En medelålders kvinna hade städat ur sin mormors hus och kommit över en knyppeldyna. Hon minns hur mormor satt där och mumlade: korsning, vridning, korsning vridning. Eller hur var det nu? kanske var det vridning, korsning, vridning, korsning. Så hon bestämmer sig för att testa lite och gör då alltså "fel" och skapar en egen nisch.

2. Två systrar tävlade om allt. De var ständigt osams om både det ena och det andra. Så skulle de knyppla och givetvis blev det en tävling av det hela. "jag kan göra snyggare spetsar dig" nähä, jag slår var dom att du inte ens vet hur man gör rätt, men du gör ju fel, det gör jag inte alls...

3. Vadstena har nästan patent på knypplingen. En Pitebo flyttade till skåne och tänkte. "Tyger och spetsar av alla de slag, det kan vi göra själva" men för att inte tagga på copyrighten så gjorde man lite ändringar bland annat slagordningen.

Eventuella Pitebor, det var en komplemang :) för er som inte hajjar ett dugg om vad jag talar om får lyssna på denna. http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ukI2-oCTHJE&feature=endscreen

// Anna

Postat 2013-05-09 11:21 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Var är mina lunor?

Det är flera dagar sedan jag bestälde och inget brev har kommit. Förstår de inte att abstinensen kan bli outhärdlig?
Hur som helst så har jag lagt lite planer för mitt knypplande istället. När jag gjort lite enklare övningsspetsar så är det dessa två jag vill göra. Först Annaspetsen. Har jag vävt en Annamatta får jag väll knyppla en Annaspets.

Lite liten på bild kanske men ni fårstår ungefär hur den ser ut. Sedan tänkte jag som 5års projekt ge mig på S:T Lars spetsen. Klarar jag dessa så känner jag mig rätt så nöjd med mig själv.


Då har jag jobb, eller hur :)

// Anna

Postat 2013-05-07 14:36 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Porrsurfning som surrogat

Idag bestämde jag mig för att beta av listan "måsten". Efter middagen skulle jag roa mig med 100% nöje i handarbetsbranschen. Blev det så? Nej, såklart att det inte blev så. Det blev middag och röjning av köket. Lite mer småplock som jag dragit fram under dagen i min iver att få undan allt. Allt tog lite längre än planerat. Sängdags för pojkarna och ungefär där gick det snett. När jag så precis skulle börja klippa min lappar så behövs jag till att natta en av grabbarna.

Jag tog med mig datorn och som något slags substitut så ligger jag nu och surfar på sysaker. Lade lite bud på tradera men förlorade lika snabbt igen.

När jag var på Erikshjälen för ett tag sedan så köpte jag en hel bunt med gamla Marks & Katten för bara 3kr styck. Skön kvällslektyr och för de pengarna kan jag ge tillbaka dem om det inte var något av intresse. När jag kommer till kassan säger den unga killen:
-Jamen vad ÄR det här för typ av tidning?
-Jodu, det här det är som porr för handarbetsnördar!
Han tittade på mig och började sedan fnissa.
-okej, så kan man också se det.
Jag hörde hans skratt långt efter mig när jag lämnade butiken.

Nu ställer jag hoppet till att i MORGON hinna lite pyssel efter att jag varit fotbollsmamma och fått upp gardiner klart i de fönster jag putsat idag....

Anna

Lite mer surfning på knyppelgrejs sedan tack & go´natt.

Postat 2013-05-04 22:22 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

måste, borde, ska.....vill!

Ohoj, nyheter på sysidan. Jag har medvetet hållit mig härifrån då jag inte har minsta lilla tid över till handarbete just nu. Sedan att jag beställt reservdelar till vävstolen. Handlat på mig ett rejält lager med tyger på loppis hör absolut inte hit :) Åsså kom en gammal arbetskamrat förbi med en säck gamla jeans och en pappkasse med gamla gardiner. Min man grymtade något men jag gissar att allt tyg fungerade som öronproppar för mig, jag uppfattade inte vad han sa.

Jomen, nyheter. Gillaknapp istället för betyg. Jamen det är ju super. 1. jag skulle aldrig sätta lägre betyg än 4-5 då jag tycker att det är lite av nätmobbing. 2. det är så enkelt att just gilla. Om jag inte gillar brukar jag inte skriva något alls. Detta innebär självklart inte att bara för att jag inte skivit något så ogillar jag. Där höll jag på att skriva in mig i ett besvärligt hörn.

Jag får nog ta mig lite tid och kolla in de andra nyheterna.

Nu är det helg igen och altan ska oljas, fönster putsas och det vanliga tramset med golvvård. Lägger jag på en rem så borde det bli lite tid över till.... vara fotbollsmorsa, taxichaufför till kalas.... men sedan då? Ahh det ska storhandlas och tvättas kläder. Skulle vilja göra lite som gubben på anslagstavlan. AAATTTJJJJOOOO och det var rent hus. När ska jag få skapa?!

Ps. det går nog att kratta tomten snart! grrrrrr :)

Detta inlägg är skrivet till den person som skrev att hon gillade mina blogginlägg, det värmde gott.

Anna som ska prioritera bättre....

Postat 2013-05-03 15:32 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons