Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

en regnig dag.

Nu skulle då sommarlovets frid lägga sig över mig. Betygen är satta och eleverna fått gått hem. Då visar det sig att jag inte fått godkänt på min sista uppgift. Den var inte tillräckligt didaktisk! Didaktisk! för det första så kan jag inte vara mer didaktisk än att försöka besvara frågorna vad, hur och varför. Sedan är det referenserna, jag är verkligen ett alvarligt inlärningsproblem kring dessa. Nä det här med universitet känns mig övermäktigt. Nya tag och infallsvinklar får bli i morgon då jag mailat ut min text till sånna där människor som verkar kunna sånt här :) på min lärares inrådan. (undra om även hon verkar ge upp på mina tafatta försök till ett akademiskt språk och tänkande).

För att undertrycka min avogt inställda känsla mot dagens motgångar så provade jag ett annat experiment. Jag smälte pärlor i ugnen, kanske inte direkt syrelaterat men pyssligt roligt var det.

En liten snabb guide.
1. olja in en skål. (jag tog en glasskål)
2. fyll på med smältbara rörpärlor tex hamapärlor. Tryck upp pärlorna efter kanten så att det i bästa fall bara blir ett lager pärlor.
3. in i ugnen ca 10 minuter i 200gr
4. låt sedan allt svalna innan du lyfter ur din nya skål ur den andra.

Men tro för all del inte jag jobbar med riktigt handarbete också. Det är som vanligt flera projekt på gång. Ett som är precis nystartat är att sticka en sommartröja. (okej, blir kanske klar till nästa sommar). Just nu har det inte blivit så mycket på den, så jag får återkomma med bild senare.

En deppig Anna

Postat 2015-06-22 20:02 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Varning för sysidan!

Jag vill rikta en varning för sysidan, dess bildalbum, alla bloggar och forumet! Saken är den att när jag läser och tittar på allt detta så blir jag så inspirerad att jag håller på att sprängas. Hur ska tiden räcka till för allt jag skulle vilja göra? Finns det fler där ute som nästan blir matt av tanken över alla timmar som skulle gå åt om man bara gjorde en bråkdel av alla fantastiska tips man får här?

Sedan vill jag såklart rekommendera sysidan, vill att fler ska ansluta sig och dela med sig av sina tips och trix och visa sina alster.

Igår kom mitt varpgarn från Kinna. Idag har min son magsjuka. Ja alltså de olika sakerna har ingen egentligt sammanhang men det betyder att jag inte kommer iväg på Zumbaträningen utan kan ägna mig åt ett träningspass hemma vilket går fortare och sedan handarbeta.

Jag handarbetar när livet är struligt runt omkring. Dödsbud och sjuka vänner mm får mig att handarbeta lite extra just nu :) Bättre än att trösta sig med godis.

Ha det så gott där ute och om jag får ge ett tips idag så är det att ringa någon du inte pratat med på länge.

Kram Anna

Postat 2012-02-24 08:58 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons