Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Mellanakt

Ja ibland så bara blir det. Jag skrev 2012 på en lapp "jeansmania". Det är nämligen så att jag har sparat gamla jeans i många många år och har en hel flyttkartong full. Så har jag funderat lite vad jag skulle börja med och ett överkast i lappar har jag gjort tidigare men det har min äldsta son tagit med i sitt nya boende. Så två nya lappöverkast till de yngre bröderna kändes som en smart idé. Som ni kanske förstår så tar det en stund att klippa si så där en 900 lappar. När det väl var gjort åtminstone drygt hälften så började jag planera det första.

Nått i den stilen. Eftersom det täcker upp hela den fria ytan i vardagsrummet så var det bara till att sätta igång att sy ihop det hela. De orange lapparna kommer från en varseljacka och ger mer liv i täcket.

varje lapp är lagd lätt omlott och zigzag håller dem ihop med en grön sytråd, det ger ytterligare karaktär till täcket. Som synes har jag mer än blå jeans men det är för att få mer färger än bara blå blå blå. Jag har sedan fodrat med rött tyg vilket skär sig något så in i vassen mot det orange, men gjort är gjort.

Detta täcke kallar jag mellanakt eftersom jag sytt på det när jag egentligen ville väva, eller borde gjort något helt annat men inte kunnat.

Det svåraste i detta kommer att bli att få barnen att bädda sängen! Wish me luck!

// Anna

Inlagt 2013-03-09 22:27 | Läst 8709 ggr. | Permalink
Kategorier:
Heminredning Återbruk / DoRedo 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2013-03-17 13:50   René Edwards
Perfekt med jeanstyg då, avvisande så inte allt ligger i sängen! När jag var tonåring virkade min mormor överkast till mej, snyggt men inte "grusvänligt"! :-) Så där har du gjort ett bra val! Men jag älskar mina virkade överkast, har ett från sent 70-tal som hon gjorde med. Mörkbrunt efter mitt önskemål. Det har jag i gästrummet på vintern med vitt under! Såna stora saker gör man sig inte av med och de blir ju ofta moderna igen. Ditt sängöverkast kommer säkert hålla länge det med!
 
2013-03-16 09:16   Anna Söderström
Nä, än så länge så har de inte kommit igång med använding. Det är närmare sommaren jag vill att det ska ligga på sängen när pojkarna och deras kompisar drar in gräs och grus ända upp i sängen då den även funkar som sittplats vid filmvisning, tv spel.
 
2013-03-13 15:15   René Edwards
Ett så fantastiskt jobb du gjort med att klippa alla lappar! Men så fint resultat! Det verkar smart att lägga lapparna omlott och zigzaga för annars hade det blivit många, ganska hårda sömmar att pressa ut! Den lärdommen tar jag med mej (om jag kommer ihåg det! :-)) Hur går det nu, använder barnen täcket?
 
2013-03-11 15:36   Ulrika Lindh
Jätteläckert blev det!
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons