Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

Handarbetsfällan :)

Yngsta sonen valde denna modell. Nu har två mössor blivit klara och jag går raskt vidare med nästa projekt.

Min cirkelkofta känns som ett evighetsprojekt. 550 maskor på rundstickan och det tar ca 30 min för varje varv. Ser dock en ljusning då det bara är 28 varv kvar. Nu har den stickningen precis kommit hem efter en helg i Trondheim och den kommer att få vila då jag behöver börja med arbeten för skolan.

Om drygt en månad ska jag ha 4 band vävda med brickbandsvävning och vanlig bandgrindsvävning. Där har jag lite skisser men är inte helt klar med det. Vidare ska det vara ett antal alster tryckta med textilfärg. Här är ännu färre skisser klara. Det ska läsas lite böcker att reflektera kring. Sedan har vi det svåraste, hitta en utställning kring ungdomskultur som jag kan knyta till textilslöjd. Allt går att knyta till textilslöjd så det är det minsta problemet.

Sedan är det detta evighetsprojekt också, vill inte kalla det ett UFO då jag virkar dit en ruta ibland bara för att överbevisa att jobbet är igång.

Så fick jag en idé att jag behövde en ny hallmatta och en ny sängmatta så då gick jag ner i källaren och framknöt min varp och slog in en rapport. Jag vet, visst är det helt sjukt vad jag hoppar mellan allt skapande men det är som vanligt. Starta projekt är ingen konst men eftersom min hjärna ständigt kommer med nya ideér så blir det svårt att slutföra något. Låter inte helt friskt men vem tusan är helt frisk :)

Det påminner mig om att jag ska väva en enkel bildväv också innan jag ska till skolan. Fast där är skisserna tack och lov färdiga.

Virkning? Jodå jag virkar på lite små projekt också. Det är sådant som är lätt att slita med sig när man ska någonstans. Det är små blommor att ha på bla paket. Det är mormorsrutor till församlingen att sy små barnfiltar till humanitärt arbete.

Nu tänker jag mumsa en banan.

Tjohej Anna.

Inlagt 2015-09-27 20:24 | Läst 10931 ggr. | Permalink
Kategorier:
Kurser Stickat Virkat Vävning 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2015-09-29 17:14   Pia Lindemann Larsen
Sötis är din katt.
Blir helt matt o orkeslös av att läsa om allt du ska... verkligen 110 %.... roligt att läsa om allt du har på gång....
Ska nog satsa lite mera nu när det är mörkt tidigt o kallt ute
Tack för att du delar med dig
 
2015-09-29 09:28   Anna Söderström
Jo det blev ett bekymmer när jag kom till där hon låg. Jag är dock en så blödig matte så jag fortsatte på ett annat hörn.
 
2015-09-28 21:24   Josefin Claeson
Tur att du har många grejer på gång, för när den fyrbenta medhjälparen somnar mitt i ett projekt kan du ju gå vidare till nästa utan att behöva flytta på kissen. :)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons