Nyheter Artiklar Bloggar Forum Bilder Annonser Recensioner Länkar Kalender Medlemmar Din sida Om... 
 

Annas blogg

Handarbete för nytta och nöje En lisa för själen

en lusekofta sa han.

För en tid sedan. Det var nog strax före jul om jag tänker efter, frågade jag min man om han ville att jag skulle sticka något åt honom. Döm av min förvåning när karl säger: jag skulle vilja ha en lusekofta.  Så in på drops.se för att finna ett mönster. Visade ett och han sa japp, en sånn. Då gör jag misstaget att jag letar på några fler modeller och visar.  Han tittar på mig och säger, jag sa ju ja på den första varför tittar du på fler då? Misstag två kommer precis därpå när jag frågar i vilka färger han vill ha. Svaret blir, som på bilden som jag sa ja till. Tänk vad skönt att vara sådan. Själv kollar jag olika modeller. Leker med färger i tanken och kommer efter ett längre tag på hur jag vill ha det.

Så hur har det då gått? Jodå det räntade på där bra från början. Så när jag kom till halsen så inser jag att jag inte fattar mönstret. Så nu har det fått legat och mognat ett tag. Stickar ärmar medan jag försöker samla mod för att klara det sista på fram och bakstycket.

Mitt motto är "hur svårt ska det vara". Så det är bara att bita ihop och "just do it".

två frågor har dykt upp.

1. Hur stickar man mönsterstickning när det inte går runt, utan man måste fixa aviga varv?

2. Hur får man det snyggt när varvet innefattar 5 olika färger på garnet och det således behöver löpa med hela tiden? (Nej jag vill inte sy dit efteråt)

jomen har man inte att göra så skaffar man sig....

Inlagt 2016-06-17 23:49 | Läst 5215 ggr. | Permalink
Kategorier:
Stickat 

(Logga in för att skriva en kommentar)
2016-09-12 12:31   Kerstin Andersson
Hej
Lite sent med svaret till första frågan men du ska väl sticka sånt fler gånger! Klicka på länken jag bifogar här nedan. Lycka till!
http://talamodspasen.blogspot.se/2010/09/har-kommer-en-beskrivning-pa-hur-man.html
 
2016-06-19 18:51   Bodil N
Det ser fint ut. Jag kan tyvärr inte heller komma med råd, jag har aldrig fått kläm på sådan stickning. Drops har videoinstruktioner på sin sida, kanske finns det något tips där.
 
2016-06-19 14:53   Pernilla Fe
Friskt vågat är hälften vunnet (eller hur det nu var) vetdu... Det kommer nog att gå bra. Ser bra ut tycker jag! Och avancerat. Själv kan jag ju inte sticka så några råd kan du inte få, bara glada tillrop.
 
2016-06-18 14:06   Pia Lindemann Larsen
Ha ha ja vi tänker verkligen olika... Måste uppskatta det ibland med... Hoppas att du får till det sista. Sitter tyvärr inte inne med just den kunskapen =)
 
Sysidan.se är byggd med CommunityLib från Mainloop Personuppgiftspolicy
Annons